Tekma med Slovenijo in Islandijo, ki je dotlej na prvenstvu prepričljivo izgubila prav vse tekme, se je začela z odprto košarko. Predvsem Islandci so bili na uvodu zelo razpoloženi pri metu od daleč, saj so zadeli kar tri zaporedne trojke. Pobudo je imela Slovenija, ki pa je v zaključku četrtine popustila in po delnem izidu Islandije s 6:0 zaostajala z 20:25. Razliko je na dve točki s trojko tik pred iztekom prvih desetih minut znižal Klemen Preprelič.

V drugi četrtini so košarkarji slovenskega selektorja Igorja Kokoškova le stopili na plin. Že kmalu so prvič na tekmi povedli z dvomestnim številom točk (47:37), prednost pa do polčasa vztrajno višali. Po trojki Luke Dončića v zadnjih sekundah drugega dela so na odmor odšli z visoko prednostjo 17 točk (60:43).

Tretja četrtina ni postregla s presenečenji. Čeprav so Slovenci igrali s pol moči, so zlahka prihajali do odprtih metov. Njihova prednost je v določenem trenutku znašala že plus 30, nakar so sledile nekoliko slabše minute, kar je nasprotnik izkoristil in se približal na -22 (56:78). Tako kot prvi dve četrtini se je tudi ta zaključila s trojko, le da jo je tokrat dosegel islandski košarkar Elvar Fridriksson, ki je pred začetkom zadnjih desetih minut tekme postavil izid 59:81.

Ker je bil zmagovalec že odločen, prave igre v četrti četrtini ni bilo več. Kokoškov je priložnost izkoristil, da je odpočil nosilce in nekaj več minut namenil preostalim košarkarjem. Ti so tekmo brez težav pripeljali do konca za zmago z izidom 102:75. Najboljši strelec tekme je bil sicer Goran Dragić z 21 točkami.

Po štirih tekmah na prvenstvu še nepremagano Slovenijo že jutri čaka nova preizkušnja, saj se bodo ob 13.45 na zadnji tekmi skupinskega dela pomerili s Francijo.