Namizna svetila pa niso samo izredno uporabna, lahko so tudi del dekoracije, saj se oblikovalci po navadi pri njihovem dizajnu zelo potrudijo. Izbiramo lahko med najrazličnejšimi velikostmi in oblikami, poleg tega pa je toliko izbire na voljo v vseh cenovnih razredih. Kako torej izbrati najboljšo svetilko?

home_office_storage_system.jpg

Velikost

Namizna svetila imajo različne dimenzije: različne višine in različne širine. V višino lahko merijo celo okoli 80 centimetrov. Njihovo velikost zato izberite tako, da se ujema z velikostjo in dizajnom mize ter prostora. Če je miza ozka in elegantna, se odločite za svetilko, ki je prav takšna. Upoštevajte pa tudi višino mize. Če ima krajše noge, izberite višjo svetilko in obratno.

Stil

Namizno svetilko povsem uskladite s slogom, ki preveva vaše domovanje. Bolj minimalističen interjer zahteva tudi bolj moderna svetila čistih linij, v bolj tradicionalnega pa se dobro podajo mehke in zaobljene oblike.

bedroom_lymm_paget_green_1.jpg

Barve

Danes so svetila na voljo tudi v najrazličnejših barvah. Najlažje boste z domovanjem uskladili sive, bele in rjavkaste odtenke; sicer pa je seveda vse spet odvisno od barvne palete. Če želite, da svetila postanejo prav posebni dekorativni predmeti, zagotovo izberite bolj žive barve (denimo oranžno, modro ali zeleno).

Sijalke

Danes ne poznamo več samo ene vrste sijalk, zato se morate še pred nakupom odločiti, kakšne želite uporabljati. LED- in fluorescentne sijalke so veliko bolj varčne; trajajo dlje, pa še manj elektrike porabijo. Pazite le, da nikoli ne uporabite več vatov, kot jih zahteva vaša svetilka.

modern_woodn_home_office_7.jpg

Več zanimivih dizajnov namiznih svetilk si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.