Potem ko sta Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman zelo hitro izvedeli, da sta tretji v kajaku dvosedu na 500 metrov, se je Ponomarenkova po nastopu na 200 metrov v kajaku enosedu že sprijaznila, da je zasedla peto mesto. A ko je njen mož in trener Stjepan Janić po telefonu še enkrat pogledal posnetek tekme, je videl, da je v cilj zaveslala tretja. Odločno je posredoval pri sodnikih, ki so spremenili odločitev, in tretje mesto sta si razdelili z dolgoletno prijateljico Milico Starović iz Srbije. 35-letna Ponomarenkova je bila na zmagovalnih stopničkah na vseh devetih tekmah v letošnji sezoni.

»Noro. Sprijaznila sem se že s petim mestom na 200 metrov, kjer pogosto odločajo milimetri. V soboto v dvosedu na 500 metrov je bilo vse enako kot ob srebrni kolajni na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Dan se je začel z dežjem, imeli sva majici brez rokavov, Anji Osterman sem posodila svoja očala, zadnjih 100 metrov je bilo tako zahtevnih, saj omrtvičenih rok sploh nisem več čutila. Po prvi kolajni bi najraje odšla na sladoled, a me je čakala še ena bitka za kolajno,« je povedala Špela Ponomarenko Janić, ki osvaja kolajne z nizkim proračunom 4000 evrov. »Neverjetno leto, da sva na vsaki tekmi osvojili kolajno. Sem se že kar navadila na takšen razplet,« je pristavila Janja Osterman.

Maks Frančeškin in Vid Debeljak sta bila 16. med kajakaškimi dvojci na 200 metrov, Jošt Zakrajšek pa 19. na 1000 metrov.