"Super rezultat in odličje! Samo veslanje je bilo mogoče malce slabše kot včeraj. Bila sem malo bolj živčna, ker sem včeraj videla, da sem lahko zelo blizu vrha, ampak poskušala sem vse odmisliti in čim bolje odveslati. Start mi je dobro uspel, na sredini je bilo malce slabše, a vseeno dovolj dobro za kolajno. Res sem presrečna," je povedala Primorka, ki je za zmagovalko zaostala dobre štiri desetinke sekunde, za srebrom pa dobri dve desetinki.

Da ji voda v Duisburgu ustreza, je dokazala že v preteklosti, ne nazadnje je bila tam pred šestimi leti prav tako na 200 m na SP prav tako tretja. Zelo dobro pa je veslala tudi v soboto na 500 metrov, kjer je le za malo ostala brez še enega odličja. "Četrto mesto je super izid, na 500 metrov pač tja sodim. Z malo sreče bi mi lahko uspel preboj na zmagovalni oder, ampak sem zadovoljna, ker je to super rezultat. Resda je četrto in je malo manjkalo za odličje, a vseeno super. Prvič se mi je uspelo v obeh disciplinah uvrstiti v finale A na svetovnih prvenstvih, tako da sta tretje in četrto mesto res vrhunski uvrstitvi," je povedala Ponomarenko Janićeva, ki je letos očitno dobro tempirala pripravljenost.

"Lani sem bila mogoče malce preveč utrujena na olimpijskih igrah (10. na 200 in 12. na 500 m; op. STA), zato smo letos malce bolj pazili pri tem, tudi na treningih sem se na koncu zelo dobro počutila, časi so bili zelo dobri, mogoče celo najhitrejši v karieri. Zahvala gre tudi trenerju Stjepanu Janiću in pa slovaški 'sparing partnerici', ki je vadila z mano vso sezono," je zaključila slovenska kajakašica.

Danes je na SP nastopil tudi Jošt Zakrajšek, ki je bil na 5000 metrov deveti. Zmagal je Avstralec Ken Wallce pred Argentincem Danielom Dalom Bojem in Britancem Edwardom Rutherfordom.