»Kar se tiče McGregorja je vse urejeno, sedaj je na vrsti Mayweather. Če bomo lahko dorekli z njim, potem se bo dvoboj tudi res zgodil,« je med televizijskim intervjujem za TNT povedal predsednik UFC-ja Dana White, poroča Independent. Težave glede pogodbe, ki je bila v napoto dvoboju, so očitno stvar preteklosti. Mamljivi zneski so v deželi priložnosti tudi tokrat utrli pot. Jasno je, da bi sila zanimivo postalo še preden bi borca sploh stopila v ring. Conor McGregor, ki je pogodbo označil kot zgodovinski dogodek, je svoje nasprotnike praviloma premagoval že pred dvobojem. Zaradi retoričnih spretnosti na novinarskih konferencah se ga je oprijel vzdevek 'zloglasni'. Podobno predrzen in premeten je tudi Američan, zaradi česar mu mnogi pravijo kar »Money Mayweather«.

Namigi o potencialnem dvoboju med boksarskim in UFC šampionom tako še naprej navdušujejo predvsem ameriško športno javnost. Glede na njune dosežke in prepoznavnost to sploh ni čudno. Mayweather se je sicer leta 2015 športno upokojil z brezhibnim izkupičkom 49 zmag. Upokojitev pa bi prekinil, kakor zatrjuje, samo za Irca, ob tem pa bi moral biti v igri tudi zelo visok znesek. McGregor sicer z dosežki ne zaostaja, saj je postal prvi borec UFC-ja, ki se lahko istočasno pohvali s pasovoma v dveh različnih težnostnih kategorijah. Mediji napovedujejo spopad vreden milijardo dolarjev.

Ima McGregor sploh kakšno možnost proti boksarskemu prvaku?

Še bolj kot zaradi samega dvoboja ali denarnih vsot buri boj duhove zaradi tega, ker Irec po izobrazbi ni boksar. Že res, da je znan po svoji bliskoviti, natančni levici, s katero si je nenazadnje utrl pot na prestol UFC-ja, toda trenirati mešane borilne veščine je eno, biti nepremagan boksarski prvak, je nekaj drugega. Ko govorimo o boksarskemu dvoboju, je na strani McGregorja pravzaprav zgolj razlika v letih. Irec jih šteje 28, Američan 12 več.

»To je boksarska potegavščina, če bo do tega res prišlo,« je kritičen dvakratni boksarski svetovni prvak Canelo Alvarez, ki meni, da je vse skupaj za vpletene zgolj poslovna priložnost. Kako malo možnosti ima McGregor, je dal jasno vedeti tudi Freddie Roach, trener znamenitega boksarja Mannyja Pacquiaoa. »Z veseljem bi si ogledal dvoboj, McGregorja je zabavno gledati, je pojaven, ampak ne tako dober borec. Spustil bi roke, nekoliko je divji. Na tako visokem nivoju bi težko zdržal kaj več kot štiri runde.« Mayweather pa je v svojem stilu bistveno bolj pragmatičen: »McGregor je borec, jaz sem borec. To želijo videti navijači obeh športov. Upokojitev sem prekinil, ker sem poslovnež. Svetu želim dati to, kar si želi videti.«