Pester slovenski tekmovalni dan, na vodo so morali vsi slovenski reprezentanti in reprezentantke, sta najbolj uspešno končali srebrni z letošnjega evropskega prvenstva v Plovdivu Ponomarenko Janićeva in Ostermanova. Slovenki sta že pred tekmovanjem napovedali odločen boj za prvo mesto v skupini.

»Naredili sva tako, kot sva se dogovorili. Odločen start in napad na prvo mesto, ki je iz skupine edino vodilo neposredno v finale. To nama je uspelo in že na polovici proge sem videla, da bo šlo brez težav, zato sva lahko ritem malo spustili. Glede na čase bosta v finalu Nemki tisti, s katerima se bova udarili za zadnjo stopničko na zmagovalnem odru,« je po tekmi dejala Janićeva.

Koprčanko sicer v petek čaka še predtekmovanje na 200 metrov, tako da bosta veslačici danes popoldan najverjetneje opravili le lažji trening. »Nisem se še odločila, ali bom naredila trening v enosedu ali bova šli na vodo skupaj, zaenkrat pa gre vse tako kot mora.«

Naporen spored za Frančeškina in Debeljaka

Jošt Zakrajšek, ki bo v nedeljo prvenstvo zaključil z 'maratonsko' disciplino 5000 metrov, je imel danes kvalifikacije na 1000 metrov. Bil je tretji v skupini in bo popoldan v polfinalu lovil sobotni finale.

Najbolj pester program imata Maks Frančeškin in Vid Debeljak, ki sta dopoldan v roku 20 minut odpeljala najprej kvalifikacije na 200 metrov in bila tretja ter nato še na 500 metrov in bila vidno utrujena sedma. Popoldne ju čaka še enak polfinalni peklenski ritem.

Petek bo precej bolj umirjen, saj čaka nastop zgolj Ponomarenko Janićevo, ki bo nastopila v kvalifikacijah in polfinalu na 200 metrov.