Verjetno je bil po ločitvi od druge žene Irine, ki si je ob ločitvi priborila takrat rekordnih 300 milijonov dolarjev (zahtevala je pet milijard), ruski milijarder malo bolj previden pri sklenitvi predporočne pogodbe. Z Dašo, zbirateljico umetnin in vodjo galerije, sta se spoznala že leta 2005, ko je bil še poročen, z njo pa je dve leti varal soprogo.

»Po desetih skupnih letih sva sprejela težko odločitev za razhod, a ostajava tesna prijatelja, starša in partnerja pri skupnih projektih,« sta zapisala v skupni izjavi za javnost.

Skupni projekti vključujejo Muzej sodobne umetnosti Garage, enega najboljših v Moskvi, in kulturni center New Holland v St. Peterburgu. Žukova je tudi lastnica revije Garage, deluje pa tudi v upravi newyorškega Metropolitanskega muzeja. Ravno ona naj bi Abramovića vpeljala v svet umetnosti, v katero se je nato milijarder zaljubil.

Revija Forbes premoženje ruskega tajkuna ocenjuje na nekaj več kot sedem milijard evrov, s čimer je 139. najbogatejši človek na svetu. 36-letna Daša je hči oligarha, izobrazbo pa si je pridobila v ZDA.