Par je v zvezi z zelo verjetno eno najdražjih ločitev vseh časov že podal izjavo, v kateri zatrjuje, da Abramovičevi poslovni interesi – med njimi tudi nogometni klub Chelsea – zaradi ločitve ne bodo prizadeti. Ločitveni postopek sta izvedla v Rusiji, v izjavi pa poudarjata, da sta se razšla sporazumno ter se tudi že dogovorila o skrbništvu za njunih pet otrok in finačnih zadevah.

Najdražja ločitvena poravnava

Novica o ločitvi je sledila navedbam v britanskih časnikih, da so Abramoviča videli z mlado rusko manekenko Darjo Žukovo. Časniki sedaj poudarjajo, da lahko Irina Abramovič dobi tudi polovico moževega premoženja, ki je ocenjeno na 18,7 milijard dolarjev, kar bi bila najdražja ločitvena poravnava v zgodovini. Delitev med zakonom pridobljenega premoženja na dva enaka dela je v Rusiji običajna praksa, poudarjajo strokovnjaki za ločitveno pravo.

Neimenovan Abramovičev sodelavec je že zanikal, da bi Irina dobila polovico imetja. "Prepričan sem, da se premoženje ne bo delilo na pol. Preprosto bo dobila nekaj denarja, ali bo to nekaj ducat milijonov, nekaj stotin milijonov ali milijarde, pa je nekaj, kar bo vedela le peščica ljudi," je za tiskovno agencijo Reuters povedal anonimni vir.