Zaradi same strukture strehe je bilo po Valantovih besedah najbolj zahtevno posredovanje na strehi enega izmed objektov v Melinah. Delo na objektu so morali sicer iz varnostnih razlogov zaradi teme prekiniti.

Streha z enega izmed blokov je padla na parkirano vozilo in ga popolnoma uničila, toča pa je poškodovala preostale parkirane avtomobile. V Spodnji Idriji je poškodovalo streho tamkajšnje osnovne šole.

Gasilci so v nedeljo pozno popoldne na Idrijskem morali posredovati tudi zaradi podrtih dreves in uhajanja plina, na terenu pa jih je bilo 45. Tako gasilci kot domačini sicer takšne ujme v teh krajih ne pomnijo.

Zaradi poškodovanih streh so gasilci posredovali tudi na Vojskem, v Dolah in Ledinah, v vasi Bukovo nad Cerkljanskim, kjer je zaradi udara strele zagorela drvarnica.

Padala so drevesa

Na logaškem je neurje z močnim vetrom in obilnim deževjem podrlo številna drevesa, veter je poškodoval ostrešja devetih objektov. Vrtec v Logatcu je poplavila meteorna voda, poplavilo je tudi industrijski objekt, je razvidno s spletnih strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Strehe je odkrivalo tudi na območju Vrhnike, kjer je padala toča v velikosti oreha in povzročila nemalo škode na kmetijskih pridelkih. Zaradi neurja je brez elektrike ostalo več kot 3500 odjemalcev na Zaplani in Vrhniki ter okoli 2500 na območju Logatca.

Meteorne vode so nevšečnosti povzročale tudi v Žireh in Kobaridu.

Že popoldne se je neurje s točo razbesnelo nad območjem Ilirske Bistrice. Gasilci so imeli precej dela s pokrivanjem poškodovanih streh. Po prvih podatkih uprave je poškodovanih kar 70 objektov.