Po Dačićevih besedah bi bil nastop Thompsona, ki »nosi jasen ustaški predznak«, »žalitev in ponižanje za vse srbske žrtve«. Po njegovem mnenju je financiranje Thomsonovega koncerta iz državnega proračuna »v nasprotju z javno potrjenimi prizadevanji hrvaške vlade za dobrososedske odnose s Srbijo. Takšna odločitev ne prispeva k dobrim odnosom med državama, ki imajo ključen pomen za celotno regijo.« Kot je poudaril, se je nujno izogibati tovrstnim provokacijam.

Sobotni koncert v Slunju razburja tudi na Hrvaškem, predvsem zaradi domnevnih stroškov Thompsonovega koncerta, ki glede na poročanje hrvaških medijev presegajo pol milijona kun (70.000 evrov). Mesto Slunj je napovedalo, da bodo prispevali petino omenjenega zneska, za ostalo pa bosta poskrbeli Karlovška županija in ministrstvo za veterane. Thompson je včeraj sicer zanikal, da bo prejel honorar za nastop.

Thompson je ikona hrvaške skrajne desnice, v svojih pesmih pa uporablja tudi zloglasni ustaški pozdrav Za dom spremni. Obstajajo tudi posnetki Thompsonovih nastopov, v katerih je povzdigoval ustaški režim in nasilje proti Srbom.