Domžalčani, ki so zaradi zasedenosti hotelov v Freiburgu in okolici bivali v Baslu v Švici, so jutranjo aktivacijo mišic v oblačnem vremenu opravili kar v parku v bližini bivališča. V primerjavi z lansko sezono je Freiburg oslabljen za dva vrhunska igralca, a je tržna vrednost ekipe še vedno 62 milijonov, medtem ko je domžalska zasedba vredna 5,8 milijona. Krilnega vezista Maximilliana Philippa so prodali za 20 milijonov v Borussio Dortmund, vezista Vincenza Griffa pa za 7 milijonov evrov v Borussio Moenchengladbach.

Freiburg je v skladu z vlogo favorita takoj prevzel pobudo in Domžalčane prisilil v branjenje. Ko je sedmouvrščeno moštvo nemškega prvenstva dvignilo ritem, so se slovenski podprvaki znašli v težavah. Potem ko je vodja napada Niederlechner – z 11 goli najboljši strelec Freiburga v lanski sezoni bundeslige – zapravil dve priložnosti, so gostitelji povedli v 20. minuti. Napadalec Petersen je odlično reagiral v kazenskem prostoru po podaji Gunterja. Domžalčani so bili v šoku, saj je Vetrih le tri minute pozneje z nepotrebnim startom s hrbta storil prekršek za enajstmetrovko nad Niederlechnerjem. Če je bil Petersen najprej junak, je bil hitro osmoljenec, saj se je izkazal domžalski kapetan Milić. Njegov slab strel v desni spodnji kot je vratar ubranil brez težav. Očitno je obramba Milića dvignila moralo soigralcem, saj so Domžalčani začeli igrati svojo prepoznavno igro. Poskušali so kombinirati in izvedli nekaj obetavnih napadov, a so bili Vetrih, Balkovec, Ibričić in Repas pri zaključnih strelih nenatančni. V trenutku največje slovenske premoči je v finišu prvega polčasa Niederlechner zapravil veliko priložnost Freiburga za vodstvo z 2:0, potem ko je Dobrovoljc blokiral njegov strel.

Domžale so v deževen drugi polčas krenile odločno, da izid izenačijo, a jim je za zadetek zmanjkalo več natančnosti pri podajah ali kanček več iznajdljivosti. Ko je Freiburg preudarno preživel nalet Domžal, je z nemško vztrajnostjo začel iskati drugi zadetek. Poskušali so s kombinatoriko in iz prekinitev, a je bil na srečo vratar gostov Milić v odlični dnevni formi. Gostitelji so namreč proti koncu tekme vse bolj stopnjevali ritem in pritisk, zato je bila obramba gostov na vse težjih preizkušnjah. Tudi Domžale so prišle do priložnosti za gol, a je Franjić streljal mimo gola. Glede na prikazano je minimalen poraz z 0:1 ugoden za Domžale, saj jim ohranja upanje, da pripravijo presenečenje. Povratna tekma bo v četrtek ob 21.05 v Stožicah v Ljubljani.

Izidi prvih tekem 3. predkroga: Mlada Boleslav – Skenderbeu 2:1, Maccabi – Panionios 1:0, Olimpik Doneck – PAOK 1:1, Trakai – Shkendija 2:1, Suduva – Sion 3:0, AIK – Braga 1:1, Larnaca – Dinamo Minsk 2:0, Utrecht – Lech 0:0, Ostersund – Fola 1:0, Sturm – Fenerbahče 1:2, Krasnodar – Lyngby 2:1, PSV – Osijek 0:1, Yehuda – Zenit Sankt Peterburg 0:2, Botev Plovdiv – Maritimo 0:0, Astra – Olexandriya 0:0, Dinamo Bukarešta – Athletic Bilbao 1:1, Brondby – Hajduk Split 0:0, Craiova – AC Milan 0:1, Crvena zvezda – Sparta Praga 2:0, Gent – Altach 1:1, Bordeaux – Videoton 2:1, Panathinaikos – Gabala 1:0, Marseille – Oostende 4:2, Aberdeen – Apollon 2:1, Dinamo Zagreb – Odds 2:1, Everton – Ružomberok 1:0, Austria Dunaj – AEL 0:0.