Najbolj vroči nogometaš letošnjega poletnega prestopnega roka Kylian Mbappe je po navedbah španskih medijev tik pred prestopom v Real Madrid, saj naj bi francoski in španski prvak že sklenila načelni dogovor. Odškodnina naj bi znašala rekordnih 180 milijonov evrov, kar pa po besedah podpredsednika Monaca Vadima Vasiljeva ne drži. Kot je dejal, v klubu še vedno upajo, da bo nadarjeni napadalec z njimi podaljšal pogodbo, ki se mu izteče čez dve leti.

»V časopisih sem prebral nekaj člankov. Do danes nimamo sklenjenega še nobenega dogovora z Realom iz Madrida ali katerimkoli drugim klubom. Res pa je, da je zanimanje za Mbappeja zelo veliko. Vsi veliki klubi si ga želijo. Je najbolj obetaven nogometaš evropskega nogometa, zato ne preseneča, da mu je namenjena tolikšna pozornost. V klubu ostajamo predani cilju, da z igralcem podaljšamo pogodbo, ki pa mora biti v skladu z našim ekonomskim modelom. Upam, da nam bo uspelo, saj gre za zelo pomembno odločitev. Še posebej to velja za Kyliana,« se je razgovoril Vasiljev.

Monačani so sicer v zadnjih tednih za lepe vsote denarja prodali kar nekaj svojih najboljših igralcev. Knežje mesto so zapustili Bernardo Silva, Valere Germain, Tiemoue Bakayoko in Benjamin Mendy, kar pa po besedah Vasiljeva ni oslabilo ekipe. »Vse igralce, ki smo jih želeli zadržati, smo obdržali. V prihodnji sezoni bo težko ubraniti naslov prvaka. Vemo, kdo je glavni favorit, a ostajamo ambiciozni,« je še sklenil Vasiljev.