Monačani so sinoči krog pred koncem francoskega prvenstva prvič po sedemnajstih letih znova osvojili naslov državnega prvaka. Ob zmagi z 2:0 proti Saint Etiennu je ponovno navdušil Kylian Mbappe, ki je bil strelec prvega zadetka nogometašev s kneževine. Njegovo predstavo je po tekmi med drugim pokomentiral tudi podpredsednik Monačanov Vadim Vasiljev, ki je napadalca primerjal kar z brazilskim asom Ronaldinhom, priložnost pa izkoristil, tudi za to, da je spregovoril o prihodnosti 18-letnika.

»S Kylianom vse poteka po načrtih. Želimo, da ostane v klubu in verjamem, da bomo sprejeli pravo odločitev. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da ga zadržimo. A to je odvisno tako od igralca kot od kluba,« je povedal Vasiljev, željo, da Mbappe tudi v prihodnji sezoni igra za Monaco pa je izrazil celo monaški princ Albert II., ki je zatrdil: »Mbappe si želi ostati.«

Najstnik, za katerega bi morali po mnenju Evertonovega oglednika Michaela Rablata klubi francoskemu prvaku odšteti med 120 in 140 milijonov evrov, ima za sabo fenomenalno sezono. Na 43 tekmah je namreč dosegel 26 golov, poleg tega pa je prispeval še 14 podaj.