Del slovenske alpske smučarske reprezentance se je včeraj predstavil v Gozdu - Martuljku. Hotel Špik je baza med kondicijskimi pripravami, ki jih reprezentanti opravljajo po Gorenjski. Vzdušje v reprezentanci je zelo dobro, reprezentanca pa je v sklepnem delu kondicijskih priprav. Bliža se odhod na trening na južno poloblo. Ženska reprezentanca se bo odpravila v Argentino, moška ekipa za hitre discipline pa se bo pred odhodom v Čile ustavila še na italijanskem prelazu Stelvio.

Med deveterico slovenskih reprezentantov včeraj na Gorenjskem ni bilo Ane Drev. Najboljša slovenska veleslalomistka zadnjih let si je namreč poškodovala koleno, druge alpske smučarke, ki se pripravljajo v sklopu reprezentance, pa so dobro pripravljene. »Ana Drev je imela manjše težave s kolenom, zato so ji strokovnjaki priporočili manjši poseg. Po njem se je že vrnila na trening in vadi po posebnem programu. V reprezentanci smo se odločili, da ne bo odpotovala v Ushuaio, temveč bo kondicijske treninge nadaljevala v Sloveniji, snežne treninge pa bo opravila po evropskih ledenikih. Po dveh dneh intenzivnega treninga je Ana Drev odšla v kisikovo komoro in na terapije,« je pojasnil kondicijski trener v ženski reprezentanci Daniel Ošep.

Za moški del kondicijskih priprav je zadolžena Nika Radjenovič. »Včasih se počutim, kot da sem mama, ko jih malo kregam. Ali so kaj užaljeni? Včasih so malo. Toda na koncu se vselej dobro izide, saj se vsi zavedamo, zakaj smo tu. Zelo sem zadovoljna in v veselje mi je delati z njimi,« je priznala kondicijska trenerka, ki je nekdaj na treningih pomagala Andrei Massiju, po odpovedi pogodbe Italijanu pa je prevzela kondicijski del.

»Po dveh tednih trde vadbe sem bil zelo utrujen, zato mi je prav prišel kratek oddih v domačem okolju. Nabral sem si novih moči, da lahko zdaj znova trdo delamo,« je v Gozdu - Martuljku povedal Boštjan Kline, ki se je v minuli sezoni prvič v karieri povzpel na najvišjo stopničko smukaške tekme svetovnega pokala. »Kondicijski del je zelo pomemben, saj moramo odpotovati v Čile vrhunsko pripravljeni, da bomo zdržali en mesec napora. Veselim se treningov na snegu, ki jih moramo opraviti daleč od nas, kjer so boljše razmere kot na evropskih ledenikih,« pravi Miha Hrobat.

V ženski reprezentanci je najizkušenejša Maruša Ferk, Gorenjka, ki živi v dvajset minut oddaljeni Blejski Dobravi. »Lepo je, ker sem blizu domu. Ob koncu julija v Gozdu - Martuljku ni čutiti vročine, zato lahko rečem, da so možnosti za trening zelo dobre. Veseli me, da mi gre letos na pripravah vse kot po maslu, saj mi ustreza, da menjavamo okolje. Rada namreč treniram tako ob morju kot v gorskem svetu. Tudi treningi so raznoliki. Lahko rečem, da sem od lani v kondicijski pripravi napredovala,« pravi Ferkova. »Da sem slalomska prvokategornica me le še dodatno motivira. Kondicijske priprave so vselej naporne. Po drugi strani komaj čakam prve tekme,« priznava Ana Bucik, Primorka v slovenski alpski smučarski reprezentanci.