V sezoni 2017/2018 bodo v drugi ligi nastopali Krka, Rogaška, Split, Bosna Sarajevo, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen in Ohrid. Dve ekipi se bosta v drugo ligo kvalificirali preko kvalifikacijskih turnirjev. Prvi kvalifikacijski turnir bo organiziran samo za ekipe iz BiH, in sicer Mladost Mrkonjić Grad, Široki Brijeg in Slobodo Tuzlo. Zmagovalec turnirja za ekipe BiH bo kvalificiran na drugi in posledično zadnji kvalifikacijski turnir, kjer se bo pridružil ekipam Sixt Primorske, Vršca in Sutjeske.

Zadnji odločilni kvalifikacijski turnir bo v Laktaših med 27. in 29. septembrom. Na tem turnirju bo vsak igral z vsakim in najboljši dve ekipi se bosta pridružili že izbranim ekipam v drugi ligi ABA za sezono 2017/2018.

Zmagovalec druge lige bo napredoval v prvo ligo v sezoni 2018/2019. Skupščina je sprejela tudi pravilo, da se omeji število klubov na pet iz ene države. Liga ABA je prav tako potrdila odlično poslovanje in bo za voljo tega že od sezone 2017/2018 vsem klubom krila tudi transportne stroške na gostovanja.