Na zbor pred sedež Košarkarske zveze Slovenije je prišlo šestnajst igralcev. Poleg omenjenih dveh je manjkal tudi naturalizirani Američan Anthony Randolph, ki bo v Slovenijo pripotoval sredi dneva in se bo novim soigralcem pridružil kar pod Pohorjem. Največ zanimanja med predstavniki medijev je požel 18-letni 'čudežni deček' Luka Dončić, ki bo prvič v karieri oblekel članski dres Slovenije. Igralec Real Madrida je na dolgo in široko odgovarjal na novinarska vprašanja.

»Nikoli ni bilo dvoma, za koga bom igral. Čeprav sem bral, da me želijo različne reprezentance, sem bil jaz vedno odločen, da igram za Slovenijo. Danes se mi je izpolnila tudi ta želja in komaj čakam, da se začnem družiti s soigralci,« je uvodoma povedal Dončić in nadaljeval: »Že celo poletje razmišljam o reprezentanci in druženju z novimi soigralci. Komaj čakam, da se vse skupaj začne. Nastop za Slovenijo je zame nov korak v karieri in upam, da bo dober in uspešen. Zagotovo ima Slovenija reprezentanco, ki lahko na evropskem prvenstvu napade najvišja mesta. Moja želja je medalja.«

Erazem Lorbek se vrača po triletnem boju s poškodbami

Na zbor je prišel tudi Erazem Lorbek, ki ga je selektor Kokoškov v zadnjem trenutku povabil v ekipo. Eden najboljših slovenskih centrov vseh časov sicer ne igra košarke že tri leta, vendar ima željo, da bi se po vseh težavah s poškodbami vrnil pod koše. Kot je povedal, bo naredil vse, da priprave čim bolje izkoristi in si izbori mesto med dvanajstimi potniki na evropsko prvenstvo.

»S prihodom Erazma je Slovenija še okrepila svojo reprezentanco. Ti igralci tukaj z izjemo Zorana Dragića, ki je žal poškodovan, so najboljše, kar premora slovenska košarka. Mislim, da če bo kemija znotraj ekipe prava, če se nam bodo poklopile določene zadeve in če bomo imeli še kanček sreče, ki je potreben za vrhunski rezultat, lahko pridemo zelo daleč,« pravi Kokoškov.