Mesto zemeljskega plazu si je že ogledala županja Romana Lesjak, gasilci prostovoljnega društva Črna na Koroškem pa so na cesto postavili opozorilno signalizacijo, so sporočili iz centra za obveščanje.

Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanja v Črni na Koroškem, prav tako je zalila kleti dveh stanovanjskih hiš v Rančah v občini Rače-Fram. Gasilci lokalnih društev so na vseh mestih očistili odtočne kanale in preprečili nadaljnje zastajanje vode.

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da se nekaj močnejših neviht na severu in vzhodu Slovenije pojavi še zvečer, v ponedeljek pa bo možnost krajevnih neurij povečana po vsej državi.

Danes velika toplotna obremenitev, jutri bolj sveže

Za danes sredi dneva vremenoslovci še opozarjajo na veliko toplotno obremenitev. Bolj sveže bo že v ponedeljek, ko bodo najvišje dnevne temperature v notranjosti segle do 27, le na jugu države še do 30 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Nestanovitno in sveže vreme se obeta tudi za torek in sredo. Dopoldne bo precej sonca, predvsem sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte.