Ptujska Intera, ki je leta 2014 v svoj CV zapisala, da je bila prepoznana za najboljšega zaposlovalca Zlate niti 2013 med malimi podjetji, je sredi julija praznovala 15-letnico ustanovitve. Intero, ki zaposluje 18 sodelavcev, vodi pa jo Peter Ladič, žene naprej odlično vzdušje v ekipi, poudarjajo. Zadovoljstvo sodelavcem se jim namreč zdi ključnega pomena za doseganjem dobrih rezultatov, zato ohranjajo kulturo sproščenega, prijateljsko naravnanega in družini prijaznega podjetja.

Lani so ekipo okrepili za pet sodelavcev razvojnikov. Presegli so mejo 6000 uporabnikov njihovih rešitev za podporo prodaji in marketingu v 17 državah ter ponovno dosegli več kot 20-odstotno rast prihodkov. Poleg tega jim je Intrix CRM uspelo nadgraditi z mobilno aplikacijo, letos pa bo Intrix dobil še novo tehnološko zasnovo in vizualno podobo, ki bosta omogočali rast za naslednjih 15 let.

»Nenehen razvoj je za našo ekipo odločilnega pomena, saj smo prav vsi po duši raziskovalci, seveda vsak na svojem področju,« pravi direktor Peter Ladič.

Intera je res družinsko podjetje, saj mladi starši svoje otroke, ko ne najdejo druge rešitve, lahko pripeljejo na delo, to pa je hkrati dobro za otroke, da lažje razumejo, kje in kaj delajo njihovi starši. »Oseba, ki ni povsem zadovoljna, tudi na delovnem mestu ne more dajati vsega, kar lahko. Dopuščamo tudi delo od doma, če to omogoča projekt in se posameznik prej uskladi s svojo ekipo, imamo fleksibilen delovni čas. Verjamemo v ciljno vodenje in doseženi cilji so pri nas glavno merilo za ocenjevanje uspešnosti sodelavcev,« pojasnjuje Ladič, ki velikokrat ob tem poudari tudi, da je podjetje uspešno zato, ker imajo sodelavci skupne vrednote.

»Izbor Zlata nit ima zame prav poseben pomen, saj gre za zelo referenčen izbor, komisija pa je sestavljena iz vrhunskih strokovnjakov. Med naše najpomembnejše vrednote poleg skrbi za naše naročnike spada skrb za naše družine. Dobremu počutju v ekipi posvečamo veliko pozornosti. Stres, cinizem in nezadovoljstvo vedno obravnavamo kot kritične kazalnike potrebe po ukrepanju in spremembah. Že osma zaporedna uvrstitev v finale je potrditev, da smo na pravi poti. Lepo je spremljati ocene in naš napredek v primerjavi s preteklimi leti.« Tako razmišlja direktor, ki se rad odzove na vprašanja drugih podjetij, kako oblikovati organizacijsko kulturo, da so sodelavci visoko zavzeti in lojalni.

»Ne prilagajamo se kupcem, saj bi to pomenilo, da smo sledilci, pač pa spremljamo tehnologijo in predvidevamo, kam bo šel njen razvoj in kaj v skladu s tem lahko ponudimo našim uporabnikom. Težimo k temu, da damo rešitve na trg med prvimi in da smo pred konkurenco. Je pa res, da moraš v svoje rešitve trdno verjeti. Takoj je bilo z našo rešitvijo v oblaku, ko je bilo med kupci veliko nezaupanja, saj smo bili manj znano podjetje, rešitev pa povsem nekaj novega. Tako smo večino svojega časa namenjali prepričevanju podjetij, da jim bodo pri delu dobre aplikacije pomagale,« se spominja Ladič.Davorin Gabrovec, soustanovitelj Intere, dodaja: »Sodobne tehnologije postajajo vse bolj integrirane v naša življenja in prepričani smo, da bodo v prihodnosti igrale še pomembnejšo vlogo tudi pri poslovanju podjetij. Lani smo našo poslovno rešitev ponudili tudi na pametnih telefonih, letos pa bo Intrix dobil še novo tehnološko zasnovo in vizualno podobo, kar so odlični temelji za naslednjih 15 let.«