Družba Intermatic je edina oddala ponudbo za dobavo novega stacionarnega merilnika hitrosti, ki ga bo uporabljalo ljubljansko mestno redarstvo. Merilnik bodo po potrebi selili v eno od treh ohišij, poleg tega bodo morali v Intermaticu poskrbeti še za usposabljanje mestnih redarjev. Po dveh krogih pogajanj so ceno spustili na slabih 67.000 evrov z DDV, če ne bo pritožb, pa bo družba opremo dobavila še pred koncem poletja.

Kot smo že pisali, bo novi merilnik omogočal merjenje hitrosti sočasno na dveh ali več voznih pasovih, pri tem pa zaznal tudi vozni pas kršitelja. Sposoben bo meriti hitrost prihajajočega in odhajajočega prometa hkrati. Ločil bo med tovornimi in osebnimi vozili ter omogočal nastavitev različnih omejitev hitrosti po teh dveh tipih vozil. Zaznal in fotografiral bo lahko šestdeset kršitev na minuto, in to podnevi, ponoči in v slabih vremenskih razmerah.

V Intermaticu so ljubljanski občini konec leta 2009 dobavili tudi obstoječa mobilna merilnika hitrosti multaradar C, ki so ju redarji imeli najprej nameščena v Škodinih vozilih roomster, zdaj pa so ju prestavili v Volkswagnova upa. Ljubljanski občini so poleg radarjev dobavili več preventivnih radarskih tabel viasis 3000 za opozarjanje voznikov na preveliko hitrost. Skupaj so z občino doslej sklenili že za skoraj 150.000 evrov poslov.

Na ljubljanskem mestnem redarstvu so poudarili, da bodo novi radar namestili v ohišje na odsek ceste, za katerega bodo presodili, da je najbolj problematičen. Ker bodo ohišja tri, vozniki nikoli ne bodo vedeli, v katerem se skriva radar, zato bo sistem še toliko bolj učinkovit.