»V resnici me komolec boli že vsaj leto in pol. Že na začetku Wimbledona sem imel težave z njim, količina dvobojev pa je stanje poslabšala. Vsak dan je huje, pred dvobojem z Berdychom sem bil dve uri in pol na terapiji, vendar mi ni pomagala. Približno pol ure sem še zdržal bolečino, nato pa je ta postala neznosna,« pravi Đoković.

»Najslabše je pri udarcih, kot sta servis in forehand,« dodaja in nadaljuje: »Za športnika, še posebej v individualnem športu, je zdravljenje edina pot. Hudo je, ker trenutno igram svoj najboljši tenis v zadnjih desetih mesecih.«

»Pogovoriti se hočem s specialisti, tako kot to delam že vsaj eno leto, in z njimi ugotoviti, kaj je najbolje za moje telo. Hočem trajno rešitev,« meni 30-letni srbski teniški mojster.

»Nočem veliko razmišljati o prihodnosti, ključni so dnevi, ki jih živim. Vsekakor je vse skupaj zelo neugodno, a menim, da ima vsaka stvar v življenju svoj pomen.« Đoković, ki je bil do konca lanske sezone številka ena svetovnega tenisa, je trenutno na četrtem mestu lestvice ATP, ob daljšem odmoru (do recimo konca sezone) pa lahko izgubi celo mesto med prvo deseterico na svetu.