Garbiñe Muguruza, 23-letna Španka venezuelskih korenin, je že v prvem nizu nakazala, kakšen nivo igre bo potreben, če jo želi štiri leta starejša Slovakinja presenetiti. Le pol ure je potrebovala za osvojitev prvega dela, Rybarikova pa je stežka prišla do ene samcate igre.

Velja omeniti, da je bil to za 27-letno Slovakinjo sploh prvi polfinalni obračun na grand slam turnirju, poleg tega pa se je letos februarja vrnila po sedmih mesecih premora zaradi operacije zapestja in kolena. Muguruza na drugi strani je bila dve leti nazaj v Wimbledonu že v finalu, takrat je izgubila proti Sereni Williams.

»Zagotovo sem odigrala zelo dobro, bil je zahteven obračun, saj je moja nasprotnica zelo talentirana, poleg tega je imela za seboj dober turnir. A bila sem zelo samozavestna, in ko si že bil v podobnih situacijah, veš, kako se jih je potrebno lotiti,« je po koncu dejala Španka, ki bo budno spremljala obe morebitni nasprotnici. Po lanskoletni zmagi v Roland Garrosu ima priložnost osvojiti svoj drugi veliki turnir.

Odlična igra Konte ni zadostovala

Na osrednje igrišče sta zatem zakorakali Venus Williams in ljubljenka britanskega občinstva Johanna Konta. Britanka je v četrtfinalu prikazala izjemno teniško predstavo, ko se je po nizu zaostanka vrnila proti Simoni Halep. Raven tenisa je zadržala tudi v dvoboju s 37-letno Američanko, imela v prvem nizu dve priložnosti za odvzem začetnega udarca, ki pa sta v deveti igri ostali neizkoriščeni. V naslednji igri je Williamsova prav tako zapravila dve brake priložnosti, vendar je imela še tretjo, kar je bilo dovolj za prvi korak do finala.

Drugi niz je postregel s podobnim razmerjem moči, le da je Američanka, sicer petkratna zmagovalka Wimbledona, že v četrti igri nasprotnici odvzela servisno igro, čemur je sledil viden padec v igri Konte. Zdelo se je, da mora Williamsova le še zadržati svoj začetni udarec, a je imela nato pri rezultatu 2:5 kar tri zaključne žogice in sanj Jo Konte o finalu na domačih tleh je bilo konec.