Velika teniška četverica ne popušča in v Wimbledonu po pričakovanjih kaže svojo moč. Edini med njimi, ki je izgubil niz, je bil v prvih treh krogih Andy Murray, njegove delnice v boju za končno zmago pa kljub temu niso padle. Škot si je namreč mesto v osmini finala priboril v dvoboju z neugodnim Italijanom Fabiem Fogninijem, ki je v četrtem nizu celo zapravil prednost s 5:2 in priložnostjo, da dvoboj privede v odločilni peti niz. Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Đoković pa so doslej svoje tekmece spustili največ do podaljšanih iger.

Roger Federer je preprečil, da bi se brata Zverev uvrstila v osmino finala, kar je bratoma nazadnje uspelo leta 1991, ko je podvig v New Yorku uspel Špancema Emiliu in Javierju Sanchezu. Švicar je drugič v dveh tednih na travnati podlagi premagal Mišo Zvereva, neugodnega Nemca, ki je letos v Melbournu presenetil Andyja Murraya. »Za vse svoje uspehe se moram zahvaliti ženi Mirki. Če bi mi Mirka rekla, da se ji po vseh letih ne ljubi več potovati, bi oznanil konec športne poti. Tako pa ves čas zaupa vame, mi stoji ob strani ter me podpira pri mojem početju. Ker imava s štirimi otroki veliko dela, me je pustila samega na turnirjih v Stuttgartu in Halleju, v Londonu pa znova preživljava lepe skupne čase,« je bil odkrit Roger Federer.

Novak Đoković je z gladko zmago proti Latvijcu Ernestu Gulbisu potrdil besede svojega novega trenerja Andreja Agassija. Američan je dejal, da v primeru wimbledonske zmage Srba nihče ne bi bil presenečen. »Strinjam se tudi z nekdanjim trenerjem Borisom Beckerjem, ki pravi, da se je v meni znova prebudila želja po zmagi. Ali sem favorit za zmago, ne vem. Vem pa, da se odlično počutim,« pravi Novak Đoković, ki se bo jutri pomeril z Adrianom Mannarinom. Francoz je v šestnajstini finala presenetljivo premagal rojaka Gäela Monfilsa.

Polona Hercog nemočna

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v šestnajstini finala naletela na previsoko oviro. Rusinja Svetlana Kuznjecova je v glavnem žrebu osamljeni Slovenki prepustila le štiri igre. Vse je Štajerka osvojila v prvem nizu, ko je vodila s 4:3, v nadaljevanju pa je bilo moč videti enosmerni promet, v katerem je Kuznjecova dobila devet zaporednih iger. »Po vsakem porazu sem razočarana. V prvem delu dvoboja sem presenetila celo samo sebe, saj sem dvignila raven igre v primerjavi s prvima dvobojema. V nadaljevanju dvoboja se je pokazalo, da mi manjkajo tekme proti najboljših igralkam sveta. Z uvrstitvijo v tretji krog sem zelo zadovoljna. Dosegla sem enkraten uspeh, ki ga pred začetkom turnirja nisem pričakovala. Dvignil mi je tudi samozavest pred nadaljevanjem sezone. Za zdaj še ne vem, kje bom tekmovala v naslednjih tednih, a najbrž na peščeni podlagi,« je bila ponosna Polona Hercog.

Poslastica maničnega ponedeljka

Najbolj zanimiv dvoboj maničnega ponedeljka, ki v Wimbledonu tradicionalno sledi prosti nedelji, bo med Rogerjem Federerjem in Grigorom Dimitrovom. Bolgar, ki velja za največjega teniškega posnemovalca najuspešnejšega igralca vseh časov, v Londonu igra izvrstno. Strokovnjaki pravijo, da njegova igra še nikoli ni bila tako popolna. Dimitrovu v Londonu ustrezajo tudi soji žarometov, ki jih je deležen predvsem na račun prijateljevanja z družino Beckham. Ne glede na vsa ta dejstva bo jutri edini favorit za zmago Roger Federer, ki se bo z bolgarskim prijateljem na osrednjem igrišču pomeril v večernih urah.

Danes bodo vse dvoboje osmine finala odigrale tudi igralke. Hrvatica Ana Konjuh igra odlično in ima možnosti, da Venus Williams prepreči naskok na novo londonsko lovoriko. Zanimiv bo tudi dvoboj med Nemko Angelique Kerber in Španko Garbine Muguruza. Gre namreč za predlansko in lansko finalistko, ki sta morali v sklepnem dvoboju priznati premoč zdaj noseči Sereni Williams.

Andrejo Klepač jutri čaka dvojni program, saj se bo merila v osmini finala med ženskimi dvojicami in drugem krogu med mešanimi dvojicami. Katarina Srebotnik bo igrala med mešanimi dvojicami.