Kolumnistka, novinarka, blogerka in nekdanja voditeljica vremena Danica Lovenjak je na Bledu nazdravljala z Radetom Šerbedžijo in zapisala, da je večer najlepše skleniti s kozarčkom vina v dobri družbi. Šerbedžija je bil na Gorenjskem, ker je častni predsednik Blejskega vodnega festivala – dogodka, ki naj bi ozaveščal o tem, kako pomembna je pitna voda.
Obetavnih fantov nima samo slovenska nogometna scena. V zadnjih dneh so razglasili rezultate letošnje mature in med triindevetdesetimi odstotki tistih, ki so jo uspešno prestali, je tudi sin naše nekdanje premierke Alenke Bratušek. Ponosna na uspešno opravljeno maturo ni pozabila poskrbeti za tisto, kar znajo starši adolescentov najbolje – spravljati svoje otroke v neroden položaj. Sin Oskar Cvetičanin, nogometaš Domžal, se je moral s svojimi starši fotografirati za instagram, Alenka Bratušek pa je zapisala, da je »ponosna mami«, in povrhu razkrila, da sina kliče Oki.
Poročne oprave so pravemu namenu služile v primeru sklenitve zakonske zveze enega od dveh lepih članov slavnega godalnega dueta 2Cellos. V soboto se je namreč poročil Luka Sulić in na svojem profilu objavil zbirko romantičnih podob sebe in svoje nove soproge. Par se je zadeve lotil, kot je treba, in sledil vsem trendom poročne fotografije: posnetki so bili opremljeni z vintage filtri in oldtimerjem, nastali pa so ob sončnem zahodu na podeželju, kjer smo videli še sončnice in cesto v obliki srca.
Daleč od resnih partnerskih zaobljub je mladi slovenski nogometni reprezentant Rene Krhin, zaposlen v španski ligi. Zadnje čase svetlolasi nogometaš svojih štiriindvajset tisoč sledilcev redno razveseljuje s fotografijami svojega telesa. Trenutno se sonči na Visu, pred kratkim pa je objavil utrinek iz Los Angelesa, kjer se je družil s srbsko igralko in manekenko Ivano Korab, s katero bi bila, kot so pokomentirali njegovi sledilci, krasen par.

Miss those moments... #la #nicepeople

A post shared by Rene Krhin (@renekrho) on

Prijetnega vzdušja, ki pride s kakovostno hrano in pijačo, se, če kje, zavedajo pri slovenskem predstavništvu evropske komisije. Na svojem igrivo zastavljenem instagram profilu so v petek objavili školjke v buzari, ki so si jih menda naročili v ljubljanski Odprti kuhni. Pod fotografijo so nanizali cel kup navihanih smeškov in zapisali, da še ne gredo na dopust ter si morajo »lušte« po morju tešiti z morskimi sadeži. Vprašali so nas še, ali se zavedamo, da Bruselj slovi po dobrih školjkah, in dodali, da si med mljaskanjem mrmrajo melodijo iz filma Poletje v školjki.
Poletni napevi so konec tedna odmevali tudi v Portorožu, kjer se je odvil festival Melodij morja in sonca. Voditeljica prireditve Lorella Flego si je za eno od svojih štirih večernih oprav omislila kar videz neveste. To je še pred začetkom prireditve zaznamovala s setom profesionalnih fotografij, ki bi se brez težav lahko uvrstile v prodajni katalog poročnih oblek višjega cenovnega razreda.