Pero rumenih novic je minuli konec tedna spremljalo 37. festival Melodij morja in sonca, ki sta ga v portoroškem Avditoriju utečeno odvodila Mario Galunič in Lorella Flego. S pesmijo Če te kdaj spustim iz rok je zmagal na Ptuju živeči Argentinec Isaac Palma, za trače iz zakulisja pa so poskrbeli drugi udeleženci festivala. Domen Kumer se je menda bal nastopa, ker mu je na generalki spodrsnilo na odru, drugouvrščeni Aniki Horvat pa je za odrom družbo delala preživahna hčerka, zaradi česar je morala posredovati celo direktorica Avditorija Dragica Petrovič. Zaradi pregrevanja reportažnega avtomobila je imela težave tehnična ekipa RTV Slovenija, a vse to so menda zamolčali generalnemu direktorju RTVS Igorju Kaduncu, ki se je ob morju lahko sprostil le za en večer, saj je imel že naslednji dan preglavice z neuspešnim odstavljanjem direktorice TVS Ljerke Bizilj.

Poletje blagodejno za Slaka in Stareta, a naporno za nosečnice

Programski svetniki na RTVS so v ponedeljek namreč odločili Biziljevi v prid, z razprtijami pa nista imela nič na komercialno televizijo že zdavnaj preseljeni voditelj Uroš Slak in športni komentator Andrej Stare, ki sta se odpravila na morje z novima partnericama. Slak je bil na svojem vikendu v Umagu, fotodokaze pa so mimoidoči posredovali reviji Nova in dodali, da se na plaži ponavadi oglasi zelo na hitro in še, da se mu po postavi vidi, da je pravi športnik, zaradi »vitke postave, bujnega dekolteja in dolgih temnih las« pa so občudovali tudi njegovo, za zdaj po imenu še nerazkrito spremljevalko. Z novo partnerico, upokojeno producentko razvedrilnega programa na TV Slovenija Mico Puc Ornik, ki je še »danes prava paša za oči«, se je na skupni dopust prvič odpravil Andrej Stare, pa poroča revija Suzy. Odpravila sta se v italijansko Lignano, kjer sta uživala kot »zaljubljena najstnika«.

Poletni dnevi so večji izziv za znane nosečnice. Z izjemo tiste fotografije na družabnih omrežjih še vedno molči najbolj zanimiva med njimi, Tanja Žagar, zato so s pomočjo marketinškega strokovnjaka Gala Erbežnika v Suzy obdelali njeno piarovsko strategijo, ki je menda zelo uspešna, saj ohranja zanimanje javnosti v času, ko se »ne da živeti le od prodaje plošč«. Voditeljica oddaje Slovenski pozdrav Darja Gajšek se je o poletnih tegobah in pričakovanju otroka medtem razgovorila tako za Zvezde kot za konkurenčno Lady. Lady je uspelo izvedeti, da med nosečnostjo ni dobila nobene nove strije, Zvezdam, da si otroka želi dojiti čim dlje, obema pa je izdala, da je bila večino nosečnosti nora na melone.

Prehranjevanje izseljenih Savine Atai in Igorja Šoltesa

Sadje ima rada tudi strokovnjakinja obrazne joge Savina Atai, ki je med prednosti življenja na Kreti za revijo Story uvrstila tudi možnost, da si lahko kadarkoli nabere sveže sadje z okoliških dreves, pa je nihče ne obtoži, da rabuta.

Manj lahkotne poletne teme o prehranjevanju so se lotili v reviji Suzy, kjer se je spet oglasil evropski poslanec Igor Šoltes. V pogovoru se je čudil, da je v šolah in javnih ustanovah pri nakupu živil »edino merilo še vedno cena« in dodal, kako sramotno je, da si v Evropi »55 milijonov ne more privoščiti polnovrednega obroka«. Mimogrede je omenil, da obožuje morsko hrano, ki je v Bruslju precej dostopna, težko pa se upre tudi dobri piceriji, vietnamski in portugalski restavraciji, ki so v bližini njegovega stanovanja. A najraje si kuha sam, »kanček do popolnosti« pa je tudi kozarec dobrega vina. Zadnje čase je navdušen nad kraškim teranom iz biodinamične pridelave, pravi.

Prihodnost rdeče zvezde, Eve Cerar in Janeza Škrabca

Družbo so bolj dodelano kritizirali z neuspešno prepovedanim koncertom Nosil bom rdečo zvezdo na Kongresnem trgu v Ljubljani. Prireditev je gostila Svetlana Makarovič in opominjala na vrednote svobode, enakosti in bratstva. Med občinstvom razen z rdečimi zvezdami okrašene poslanke in igralke Violete Tomić ni bilo opaziti političnih veljakov, na odru pa so se zvrstili tisti umetniki, ki se strinjajo z ustvarjanjem pravičnejše družbe prihodnosti.

Boljša prihodnost je verjetna vsaj za Evo Cerar, hči predsednika vlade, ki je po zapisniku revije Zvezde vse izpite prvega letnika dietetike na Fakulteti za vede o zdravju opravila že sredi junija, s povprečno oceno 9,5 in to ob celoletnem delu v oddelku strateškega komuniciranja enega od farmacevtskih podjetij. Uspeh je sodeč po natančno izdelani osebni astrološki karti revije Suzy zagotovljen tudi znanemu poslovnežu Janezu Škrabcu. Njihova astrologinja je sklenila, da bo zaradi »vstopa Urana na točko kariere« prihodnje leto zanj polno »nepričakovanih dogodkov«, obenem pa ga čaka še »sončni mrk na karmičnem vozlu«. Vse to ni tako slabo, kot zveni – usmerilo naj bi ga namreč bolj na »pot njegovega poslanstva«.