Prejšnji konec tedna je slovenski politični vrh romal v Maribor. No, vsaj Borut Pahor, ki se je na Lentu spoznal z glavnim zvezdnikom festivala Bobom Geldofom. Ali sta ugotovila, kako bosta skupaj končala lakoto v Afriki, ne vemo, sta se pa skupaj fotografirala tudi v bolj delovnih situacijah. Mimogrede, rumeni tisk poroča, da se je Geldof v Mariboru navdušil nad čevapčiči, za spoznavanje okolice pa je najel vozilo s kasetofonom.

Aktualni na Lent, bivši na Festival Ljubljana

Lent je obiskal tudi eden od Pahorjevih tekmecev na prihajajočih predsedniških volitvah, Milan Jazbec. Ker je zgolj kandidat, se mu še ni uspelo fotografirati z nastopajočimi, je pa zato palec dvignil pred grafitom Maribor je prihodnost in še nekaterimi drugimi mariborskimi znamenitostmi. V Mariboru je bila tudi Alenka Bratušek, ki se je fotografirala z labodi na Dravi.

Nekoliko bolj svečano vzdušje je bilo v Cankarjevem domu v ponedeljek, ko je v okviru Festivala Ljubljana nastopil orkester Sanktpeterburške filharmonije. Po koncertu se je solist Dimitrij Maslejev fotografiral tudi z nekaterimi znanimi Slovenci, med drugimi z nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom in direktorjem festivala Darkom Brlekom, na sprejemu pa je bil tudi nekdanji finančni minister Dušan Mramor.

Kako jesti sladoled, če si predsednik vlade

Sicer pa rumeni tisk še vedno vznemirja Mojca Stropnik, nova partnerica predsednika vlade Mira Cerarja. V reviji Suzy so objavili fotografijo, na kateri jim je uspelo Cerarja in Stropnikovo ujeti med romantičnim sprehodom po Ljubljani na dan državnosti. Po poročanju revije je »zaljubljeni par ravno odhajal proti domu, še prej pa je Miro kot pravi kavalir poravnal račun in za popotnico vzel še malo sladoleda«. Cerar naj bi nato svojemu varnostniku predlagal, da bi se s partnerico sprehodila naokoli, kar je ta očitno odobril. »Iz vljudnosti sta sladoled raje uživala iz lončka, kakor da bi razkazovala veščine lizanja,« so še ugotovili.

Tanja Žagar končno potrdila nosečnost

V soboto, ko je praznovala svoj 35. rojstni dan, je na družbenih omrežjih svojo nosečnost, o kateri je rumeni tisk ugibal vsaj od aprila, potrdila pevka Tanja Žagar. Objavila je fotografijo, na kateri velikost trebušnega predela namiguje na nosečnost, ob tem pa zapisala, da je letos rojstni dan zanjo še lepši. Kot so opozorili v reviji Lady, Žagarjeva s tem še ni priznala, kdo je oče otroka, a po ugibanjih, da je to njen menedžer, so zapisali: »Vsekakor gre za zasebno zadevo, zato bo Tanja kot ljubljenka občinstva sama razkrila ime očeta, če bo to sploh želela.«

Ginekološki oddelek je ta teden med morebitne nosečnosti želel uvrstiti še voditeljico Oto Roš, a so tudi tokrat ugotovili, da je šlo zgolj za napačno izbiro obleke. »Ta ji je bila v resnici zelo všeč, a je kroj na njeni postavi poudaril napačna mesta, zato se je zavedala, da je vprašanje upravičeno,« so varuhi primernega razkrivanja oblin zapisali v reviji Zvezde.

Iz mladinskih filmov v politiko in pravniške vode

Da je David Sluga, med drugim odvetnik Helene Blagne, nekoč blestel v filmu Poletje v školjki, med sodnim procesom slovenske dive redno obnavljamo, tudi to, da je Matjaž Gruden, ki je v filmu Sreča na vrvici igral Matica, danes zaposlen v Strasbourgu v Svetu Evrope. V reviji Zvezde pa so spomnili še na nekaj danes znanih, ki so v filmu odigrali stranske vloge. Manjšo vlogo je v filmu odigral Igor Šoltes, danes evropski poslanec, pa tudi glasbenik Nino de Gleria, ki je odigral Roka. No, najbolj so nas potolažili s podatkom, da je kuža Jakob, ki mu je bilo v resnici ime Ron, po snemanju filma dočakal lepo starost. Odigral je vse prizore, razen tistega, v katerem razbije okensko šipo, ko so uporabili dvojnika.

Rosvita Pesek ambasadorka Prifarskih muzikantov

Ta konec tedna bodo v Portorožu Melodije morja in sonca, na festivalu pa bodo prvič nastopili ljubljenci nekoliko drugačnih festivalov, Prifarski muzikantje. Da gre za izjemen dogodek, dokazuje besedilo, ki je bilo objavljeno tako v Novi kot v Lei, v katerem je o nastopu Prifarcev spregovorila voditeljica Odmevov in partnerica pevca skupine Rosvita Pesek. Ta je povedala, da so njen »oder« sicer Odmevi, zato kaj pretirano z nasveti skupini ne more pomagati, lahko pa jim reče, naj bodo to, kar so, »pa bo najbolj prav«. Mimogrede, naslov pesmi, s katero bodo nastopili, je Tako kot je, je prav.

Ivo Milovanovič številka ena pri žaru

Poletje je čas, da izvemo tudi podrobnosti iz vsakdana znanih. V reviji Zvezde so tokrat povprašali domače estradnike, kako so si kaj blizu z žarom. Športni komentator Ivo Milovanovič jim je odvrnil: »Skoraj vsak moški je rojen za kuhinjo. Jaz bolj kot pomožna delovna sila, vendar pri žaru sem v družini številka ena.« Dodal je, da pri tem napreduje iz dneva v dan.