»Pri nogometu, boksu in ostalih športih je pomoč takojšnja, tokrat pa ni bilo tako. Seveda se človek vpraša, kaj bi se zgodilo, če bi šlo za težave povezane s srcem. Na tleh je bila predolgo,« je komentirala 27-letna Cîrstea. Kriki nesrečne Mattek-Sandsove so po poročanju Guardiana vidno pretresli občinstvo, v solzah pa je bila prav tako njena soigralka v dvojicah Lucie Safarova.

»Težko jo je bilo videti v takšnem stanju. Zatem ko sem žogico poslala v njeno smer, pravzaprav nisem videla, kaj točno se je zgodilo. Škočila sem čez mrežo k njej, takrat pa sem videla, da ji je koleno skočilo iz sklepa. Mislim, da so v tistem trenutku vsi zmrznili, kar nekaj časa sta bila poleg mene ob njej samo še moj mož in moj fizioterapevt, ki ji je sicer takoj prihitel na pomoč.«

Na stanje igralnih površin opozarjajo tudi ostale igralke

Organizatorji so poudarili, da je bila zdravniška pomoč ob poškodbi pravočasna: »Usposobljen zdravniški tehnik se je odzval na dogajanje v roku ene minute, igralka je dobila nekaj proti bolečinam, kasneje pa jo je rešilec odpeljal v bolnišnico.« Slabše stanje igrišč naj bi bilo sicer delno posledica visokih temperatur in pomanjkanja padavin.

Poškodbo Američanke ne moremo kar pripisati stanju, v kakršnem so določena igrišča, a tudi Kristina Mladenovic je bila zelo kritična nad sveto travnato površino, zatem ko je na sosednjem osemnajstem igrišču izgubila proti Alison Riske.

»Nenavadno je, da sva po komaj dveh odigranih igrah želeli obe ustaviti tekmo za grand slam. Že barva pove, da na določenih delih igrišča ni več trave, osnovna črta pa je zaradi tega zelo spolzka. Ne vem, kako bi to opisala, to ni niti pesek. Ob strani, kjer je sodnik naredil nekaj fotografij, je bila velika luknja. To sem uvidela na ogrevanju, saj sem si nekoliko zvila gleženj.« Mladenoviceva je dodala, da ji je o »groznih« razmerah na igrišču številka dve potožila tudi Agnieszka Radwanska.