Polona Hercog je z uvrstitvijo v tretji krog wimbledonskega turnirja izenačila svoj doslej največji uspeh na turnirjih največje četverice, ki ga je dosegla pred sedmimi leti v Parizu. Šestindvajsetletna Štajerka je po dveh urah in 26 minutah boja s 6:7 (2), 6:2, 6:2 tretjič v karieri premagala Američanko Varvaro Lepčenko, 68. igralko s svetovne lestvice, ter izenačila izid v medsebojnih dvobojih.

Mariborčanka je dvoboj odlično začela ter v uvodnem nizu z odvzemom servisa povedla s 3:1. Toda »brejka« v naslednji igri ni potrdila, tako da se je prvi niz po treh zaključnih žogicah Američanke razpletel v podaljšani igri. V njej je bila prepričljivo boljša Varvara Lepčenko. V drugem nizu sta tekmici petkrat zapored ena drugi odvzeli servis. Ko je Polona Hercog vendarle dobila svoj začetni udarec, je dobila tudi niz. V odločilnem nizu je slovenska igralka še dvakrat vzela servis tekmici ter se veselila svojega največjega wimbledonskega uspeha.

»Zmage nisem pričakovala, sem si jo pa želela. Občutki so fenomenalni. Vesela sem, ker sem bila kos psihološkemu pritisku ter obdržala mirno držo, ko je bilo to najbolj potrebno. Varvara je zelo nepredvidljiva igralka, zato je proti njej zelo težko igrati,« je bil odziv Polone Hercog po odmevni zmagi. »Zaradi vročine je igrišče zelo spolzko. Toda ta dejstva je treba odmisliti ter se maksimalno osredotočiti na vsako točko posebej,« je pojasnila nekdaj 35. igralka sveta.

Po peti zaporedni wimbledonski zmagi, vštevši tri v kvalifikacijah, se bo Polona Hercog pojutrišnjem v šestnajstini finala pomerila proti Svetlani Kuznjecova, deveti igralki sveta ter zmagovalki dveh turnirjev največje četverice. Obe lovoriki imata dolgo brado, saj je 32-letna Rusinja zmagala v New Yorku pred trinajstimi leti, v Parizu pa pred osmimi. Kuznjecova je danes s 6:0, 7:5 premagala rojakinjo Jekaterino Makarova, potem ko je v drugem nizu rešila žogico tekmice za niz. Tekmici sta se doslej pomerili enkrat, in sicer pred tremi leti na trdi podlagi v Washingtonu, ko je bila s 6:3, 6:2 boljša Rusinja. »Svetlana Kuznjecova je zelo izkušena igralka. Po regeneraciji se bom nanjo dobro pripravila,« zaključuje Polona Hercog, ki se je prebila med najboljših 32 igralk v nasprotju s prvima favoritkama, Čehinjama Petro Kvitova in Karolino Pliskova. Mimogrede, v konkurenci ženskih dvojic je danes doživela poraz Katarina Srebotnik, kar je prvi slovenski poraz na letošnjem Wimbledonu.

Angleži na travnatih igriščih Wimbledona doživljajo pravo rezultatsko prebujenje, ki mu navdušeno sledijo trume gledalcev. V sredo so doživeli popoln dan, saj so v posamični konkurenci zmagali vsi štirje predstavniki. Andy Murray je nadigral Nemca Dustina Browna, Johanna Konta je bila v izenačenem dvoboju na osrednjem igrišču boljša od Hrvatice Donne Vekić, Heather Watson je premagala Latvijko Anastasijo Sevastova, Aljaž Bedene pa je bil boljši od Bošnjaka Damirja Džumhurja. Da življenje britanskih teniških igralcev ni pravljično, je danes poskrbel Francoz Gaël Monfils, ki je bil boljši od Kyla Edmunda.

Četudi Wimbledon na Otoku polni prve strani časopisov, Angleži v vsakodnevnem življenju ne morejo mimo nogometa. V zadnjih dneh je bil v središču pozornosti Romeo Beckham, 14-letni obetavni Anglež. Ker gre za sina nogometne legende Davida Beckhama, Romea mediji spremljajo na vsakem koraku. V tem tednu je odigral nekaj udarcev z Grigorjem Dimitrovom, družinskim prijateljem družine Beckham. Romeo je na twitterju objavil videoposnetek ter napisal, da je doživel najlepši teniški dan v življenju. Celo lepšega kot lani, ko mu je dal nekaj teniških napotkov sir Andy Murray. Dimitrov v Londonu igra izvrstno, saj je danes odčital teniško lekcijo Marcosu Baghdatisu. Prepričljiv je bil tudi Novak Đoković, ki v vročem londonskem dnevu ni imel prvega tekmeca v Čehu Adamu Pavlasku. V tretjem krogu se bo Srb pomeril proti Latvijcu Ernesu Gulbisu, ki je presenetil Argentinca Juana Martina del Potra.