Juaićeva je danes nekoliko spremenila svoje izjave, ki jih je povedala preiskovalnemu sodniku leta 2015. Tako kot Luka Modrić prejšnji mesec, je tudi Juaićeva danes povedala drugačno zgodbo, ko gre za sporni aneks Modrićeve pogodbe o razdelitvi zaslužka z Mamićem in Dinamom od morebitnega prehoda v drugi nogometni klub.

Med preiskavo je povedala, da je bila kot računovodja seznanjena z aneksom pogodbe med julijem 2008 in julijem 2009, ko ni redno prihajal v službo v Dinamu, danes pa je vztrajala, da je sporni aneks videla že aprila 2008, ko ga je tudi vpisala v knjige. To naj bi se zgodilo preden so Modrića maja 2008 prodali v londonski klub Tottenham Hotspur za približno 21 milijonov evrov. Juaićeva je danes dejala, da se ne spomni, zakaj je drugače povedala preiskovalnem sodniku, je poročal Večernji list na svoji spletni strani.

Mamić nadaljuje z ekscentričnim obnašanjem

Ko je sodnik Krušlin danes zahteval dodatno pojasnilo od Juaićeve, je Mamić ugovarjal, češ da sodnik ne navaja izjav natančno, kot so bile povedane. Potem je dobil opomin ob tem ponorel in zapustil sejno sobo. Nato je sodnik sklenil, da Mamić ne sme več spremljati današnje obravnave, navaja še zagrebški časnik.

Tožilstvo trdi, da je bil aneks pogodbe o razdelitvi denarja narejen, ko je Modrić že igral v Londonu leta 2008, medtem ko je datum na dokumentu iz leta 2004. Tudi nogometaš madridskega Reala Modrić je prejšnji mesec spremenil svoje pričevanje o spornem aneksu v primerjavi z izjavami pred preiskovalnim sodnikom. Tožilstvo je sprožilo preiskavo proti Modriću zaradi domnevno lažnega pričevanja.