Tožilstvo sumi, da je Modrić kljub opozorilom sodišča, da mora na obravnavi govoriti zgolj resnico ter da je lažno pričanje kaznivo dejanje, prejšnji teden spremenil svoje izjave glede spornih pogodb z Mamićem v primerjavi z izjavami preiskovalnemu tožilcu leta 2015.

Kot so zapisali na spletni strani tožilstva, obstaja upravičeni sum, da ni povedal resnice, ko je omenjal aneks pogodbi o profesionalnem igranju, ki ga je podpisal z Dinamom leta 2004. Na podlagi aneksa je bilo določeno, da v primeru prestopa v drugi klub vrednost transferja delita s klubom v razmerju 50:50.

Modrić je prejšnji torek kot priča na sojenju Mamiću in še trojici zaradi domnevnih finančnih malverzacij in utaje davkov spremenil prvotno izjavo o razdelitvi zaslužka od morebitnega prestopa v drug nogometni klub. Pojasnil je, da je med preiskavo mislil na aneks iz zasebne pogodbe, ki sta ju podpisala z Mamićem, ko je postal polnoleten, in ne na pogodbo o transferju, ki jo je imel z Dinamom. Zanikal je tudi prvotno izjavo, da bi aneks podpisal naknadno, ko je že igral za Tottenham Hotspur v Londonu leta 2008.

Če bo sodišče ugotovilo, da je šlo za lažno pričanje, Modriću grozi od šest mesecev do pet let zapora.