Sojenje so danes nadaljevali s pričevanjem Saše Lovrena, ki je oče hrvaškega reprezentanta in igralca Liverpoola, 27- letnega Dejana Lovrena. Tožilstvo meni, da je sporen finančni del pogodbe pri prestopu Lovrena iz Dinama v francoski Lyon leta 2010.

Nekdanji predsednik hrvaške nogometne zveze in šef nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić že po uvodnih minutah zaslišanja Saša Lovrena ni bil zadovoljen z vprašanji tožilstva, zato je začel ugovarjati sodniku in svojima odvetnikoma Jadranki Sloković in Čedu Prodanoviću, ker se nista odzvala na »sugestivna vprašanja«. Ko sta odvetnika poskusila pomiriti Mamića, je začel kričati na oba in ju nemudoma odpoklical.

Sodnik je na to zahteval, naj Mamić zapusti sejno sobo, po petih minutah premora pa je napovedal nadaljevanje sojenja za 3. julij, pričanje Lovrena pa za 1. september. Mamić je vpil, da se bo v nadaljevanju sojenja branil sam, a je sodnik povedal, da ima osem dni, da si zagotovi novega odvetnika.

Po izhodu s sodišča je Mamić pred novinarji zanikal, da je bila njegova današnja poteza vnaprej dogovorjena taktika. Kot je poudaril, bi pričanje Dejana Lovrena šlo njemu v prid.

Slokovićeva in Prodanović sta sicer najbolj znan odvetniški par na Hrvaškem. Med drugim pred obtožbami zaradi očitane korupcije branita tudi nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja. Danes sta napovedala, da se bosta umaknila iz vseh primerov, v katerih potekajo postopki proti Mamiću ali članom njegove družine.