Namesto dirkanja, zmagovanja in povečevanja prednosti pred tekmeci, kot je bilo na začetku te sezone, so Gajserjeva realnost v zadnjih tednih postali padci, bolečine in prisilni počitek. Potem ko se je izkazalo, da poškodba ni nedolžna, se zdaj svetovni prvak počasi vrača na sceno.

»Moraš biti žilav, zategnjen. Prihaja pač do poškodb, padci so pri nas, ko priletimo z velikimi hitrostmi in imamo dolge skoke, kar precejšnji. Narediš napako in greš po tleh ter se poškoduješ. A vsaj ni kaj hujšega, če je že moralo priti do tega,« se Gajser na druženju z novinarji v četrtek na sedežu zveze AMZS v Ljubljani ni preveč vznemirjal zaradi neprijetne usode zadnjih tednov.

»Seveda te boli srce, zavedaš se, da bi moral biti tam, pa te ni. Bolje je, da ne gledaš, ker se potem še bolj obremenjuješ. Če bi gledal, bi se še ves teden 'sekiral', zakaj to, zakaj ono ... bolje, da kam greva z dekletom, če sem že doma. Na koncu sem pogledal rezultate, je manj boleče, kot če bi gledal celo tekmo,« pa je Gajser odvrnil na vprašanje, ali je gledal zadnjo dirko v Rusiji.

»Razlika ni tako velika, zdaj smo na polovici. Vse se lahko obrne, ne verjamem pa, da se lahko tako obrne v moj prid. Načrt je, da odpeljem, kot znam, da uživam in da tudi dobim čim več tekem. Dolgo nisem bil na motorju, zdaj bom šele poskusil in potem bo padla odločitev, ali bom že nastopil ali še malo počakal. Odvisno od bolečin. Če pa bom nastopil, bom dal vse do sebe, kolikor dopušča telo,« o tem, kako bo videti vrnitev na motor in kakšne možnosti ima za vrnitev na vrh, pravi Gajser.

»Ne bom se obremenjeval s tem, da bi postal svetovni prvak ali ubranil naslov. Cilj je, da grem na tekmo, uživam, čim več tekem končam na stopničkah in na koncu bomo videli, kako bo, kako se bo razpletlo. Da bi šel na vse ali nič, to pa ne,« na realnih tleh ostaja Gajser.