Britanski pisatelj Michael Bond je o medvedku, ki je iz Peruja pripotoval v London, kjer ga je posvojila britanska družina, pisal kar 59 let, saj je zadnja od zgodbic o simpatičnem medvedku z dežnim klobučkom izšla aprila letos (Paddington’s Finest Hour). »Pisanje je bilo njegovo življenje,« je za britanski Guardian povedala njegova hči Karen Jankel. »Njegova zapuščina bo prek knjig in Paddingtona živela večno,« je dodala.

Številni so družini in prijateljem sožalje izrekli kar prek družbenih omrežij, mnogi pa so se pisatelju poklonili tako, da so ob kipe medvedka po Londonu prinesli rože in kozarce marmelade.

Leta 2014 so po knjižni predlogi posneli film o perujskem medvedku, ki v London pripotuje zgolj s kovčkom, na pol praznim kozarcem marmelade in listkom s sporočilom - »Pazite, prosim, na tega medvedka. Hvala.« Na londonski postaji Paddington sta ga našla gospod in gospa Brown, ga posvojila in mu do danes nudila topel dom. Snemanje nadaljevanja filma so pravkar končali, v kina pa naj bi prišel še letos.

Zanimivo je, da je pisatelj Bond na predbožični večer leta 1956 (dve leti pred izidom prve knjige) v eni od londonskih trgovin naletel na plišastega medvedka in ga podaril soprogi. Poimenovala sta ga Paddington, Bonda, ki je bil takrat snemalec televizijske hiše BBC, pa je tako navdihnil, da je v enem tednu napisal kar osem zgodb o njem.