»Juventus je ponudil pogodbo vredno 700 tisoč evrov, s čimer ni nič narobe, a poleg tega so mi obljubili traktorje za obdelovanje kmetijskih površin, ki jih imam na Slonokoščeni obali, sedaj pa zatrjujejo, da za to ni dovolj denarja,« je dejal oče Biorou Jean Kean.

Ker Moise Kean še ni polnoleten, še vedno potrebuje dovoljenje staršev kot skrbnikov za podpis morebitnih novih pogodb. Da bi bila zgodba še bolj zapletena, oče prav tako trdi, da znanemu agentu Mini Raioli ni dal dovoljenja za zastopanje njegovega sina, poroča italijanski Tuttosport. »Raiola pravi, da je zastopnik mojega sina, a dejansko nismo podpisali nobene pogodbe. Pravzaprav, če bi lahko izbiral, bi izbral nekoga drugega.«

Moise velja za enega najbolj obetavnih mladih nogometašev in je prvi igralec, rojen po letu 1999, ki je zaigral v eni izmed evropskih petih najboljših državnih prvenstev. Pri Juventusu je debitiral lani septembra, nato zbral še dva nastopa v ligi, prav tako je kot menjava zaigral v ligi prvakov. Zanj so poleg Juventusa zanimanje pokazali tudi recimo Arsenal, Chelsea in Manchester City.