Nogometaši Rijeke so v sredo na nogometnem igrišču v Kranjski Gori odigrali pripravljalno tekmo z makedonskim Rabotničkim, ki je na pripravah v Termah Čatež. Rijeka je slavila z 2:0. Pripravljalna tekma je trenerju Keku predstavljala prvi test forme reške ekipe pred pestro jesenjo, v kateri se bo zasedba z Rujevice skušala uvrstiti v skupinski del lige prvakov.

Zimsko središče na Zgornjem Gorenjskem, ki vse bolj postaja tudi poletna destinacija, v teh dneh vročinskih rekordov nudi obiskovalcem prijetno ohladitev in ne preseneča, da so hoteli pod alpskimi vršaci poletne pripravljalne baze za številne nogometne klube.

Priložnost v gradnji novih nogometnih igrišč

Timotej Krajnc, direktor agencije B4sportcamps, specializirane za športni turizem, je prepričan, da bi lahko bilo klubov še več. »Povpraševanje ravno v tem času tudi za desetkrat presega ponudbo, vendar pa sem prisiljen odpovedovati rezervacije. Hotelskih zmogljivosti je dovolj, primanjkuje pa nogometnih igrišč. V športnem turizmu je velik potencial, s kakovostjo ponudbe se lahko kosamo z Avstrijci, zato skušam tudi v pogovorih z lokalno skupnostjo prepričati odgovorne za gradnjo nogometnih igrišč. Trenutno razpolagamo v Kranjski Gori z dvema in pol igriščema, potrebovali pa bi vsaj še tri igrišča.«

Ob Reki so Kranjsko Goro za svojo poletno rezidenco izbrali tudi nogometaši turških podprvakov Istanbul Basaksehirja, za katere igra tudi zvezdnik Toga Emmanuel Adebayor. Kot zanimivost velja omeniti, da je ravno ekipa iz Istanbula lani v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izločila Kekovo Rijeko.

Do konca poletje v Kranjski Gori pričakujejo tudi klube iz Izraela, Madžarske, reprezentanci Savdske Arabije in Združenih arabskih emiratov ter mladinske slovenske selekcije. Prihod na Gorenjsko so napovedali tudi aktualni evropski rokometni klubski prvaki skopskega Vardarja.