Predsednik nogometašev Olimpije Milan Mandarić je v daljšem intervjuju, ki ga bomo objavili v jutrišnjem Objektivu, zatrdil, da njegova misija v Ljubljani še ni končana. »Odšel bom, ko bo Olimpija finančno urejena,« je napovedal 78-letni Mandarić, ki je vodenje ljubljanskega kolektiva prevzel pred dvema letoma. V tem času je Olimpija osvojila naslov prvaka, v evropskih tekmovanjih pa še ni dočakala uspeha.

Mandarić je v pogovoru pojasnil, kako je obogatel v Silicijevi dolini. V podjetju Sanmina, ki po vsem svetu zaposluje 62.000 delavcev in ima 12 milijard dolarjev letnega prometa, ima Mandarić še vedno lastniški delež. Dejal je, da je v Sloveniji vložil 20 milijonov evrov v nepremičnine, Olimpija pa mu – kot pravi – ni plačala niti skodelice kave. »Olimpija ostaja v procesu gradnje velikega kluba. Glede na to, v kakšnem stanju sem jo prevzel, potrebuje še nekaj časa, da doseže staro slavo. Ljudje včasih ne razumejo, da je na tej poti potrebnega nekaj potrpljenja in veliko pravilnih potez,« je razlagal Mandarić. Dejal je, da Olimpije ne bi prevzel, če bi vedel, koliko negativnega pritiska bo deležen.

Milan Mandarić je podrobneje pojasnil sodelovanje s koprskim klubom, kamor je vložil več kot dva milijona evrov, na koncu pa je terjatve prodal razvpitemu hrvaškemu poslovnežu Bošku Županoviću. »Koprska zgodba je postala velika sramota za slovenski nogomet. Popovič se je z menoj dogovarjal s figo v žepu, zato sem se odločil, da z njim ne želim imeti ničesar več,« je povedal Mandarić. Pred začetkom nove sezone ne napoveduje naslova državnega prvaka, vendar pravi, da bo Olimpija zadovoljna zgolj s prvim mestom. Poleg Roka Kronavetra sta v čakalnici za odhod iz kluba tudi vratar Rok Vodišek in branilec Nemanja Mitrović, saj Mandarić pravi, da se lahko Olimpija razvija s prodajo igralcev in uspehi v evropskih tekmovanjih. Prvi človek kluba se je odločil, da bo poskusil zmanjšati proračun članskega moštva, saj ima »ogromno stroškov z agenti, ki so poleg Ranka Stojića in Nenada Protege 'pojedli' veliko denarja«.