Po poročanju časnika The New York Times je skupina investitorjev včeraj zahtevala Kalanickov takojšnji odstop, kar je po več urah razprave tudi storil. Ostal pa bo v nadzornem odboru podjetja, poleg tega nadzoruje še večinski del delnic.

»Uber imam rad bolj kot karkoli na svetu. V teh težkih trenutkih, ki jih trenutno preživljam tudi v zasebnem življenju, sem se odločil upoštevati nasvet investitorjev in se umakniti. Tako se bodo lahko v podjetju osredotočili na rast, ne pa na še en boj,« je dejal za Times.

»Za Travisa je bil Uber vedno na prvem mestu,« so v nadzornem odboru zapisali v izjavi za javnost. »To je drzna odločitev, ki kaže njegovo predanost podjetju. S tem, ko je naredil korak stran, si bo vzel čas za celjenje ran osebne tragedije, podjetju pa bo dal prostor, da se prepusti novemu poglavju.«

Med težavami, s katerimi sta se letos soočala Kalanick in Uber, so obtožbe spolnega nadlegovanja nekdanje inženirke, posnetek, na katerem se je Kalanick kregal z voznikom, tožba Googla zaradi domnevne kraje intelektualne lastnine … podobnih pritožb drugih zaposlenih se je nabralo več kot 200, podjetju grozijo bojkoti, tožbe in zvezna preiskava zaradi uporabe lažne različice aplikacije za prevoze, s katero naj bi zavedli preiskave o morebitnih kršitvah lokalnih zakonodaj.