Kriminalistična preiskava še poteka, osumljenega uboja znanega igralca Gašperja Tiča, 20-letnega Stefana Cakića iz Zaloga, bodo policisti pred preiskovalnega sodnika privedli v jutrišnjih dopoldanskih urah. Uradne informacije so zato še skope, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi grozljivemu nedeljskemu uboju v prvem nadstropju stanovanja na Trubarjevi cesti 24 v središču Ljubljane botroval ljubezenski prepir.

Štiriinštiridesetletni Gašper Tič in njegov napadalec, 20-letni Stefan Cakić, naj bi prijateljevala že od začetka letošnjega leta, v soboto pa naj bi imela pestro noč z veliko popitega alkohola in tudi prepovedanih drog. Usodno noč je Tič s prijatelji preživel v znanem ljubljanskem lokalu As, kamor naj bi prišel okoli enajste ure zvečer še z enim mlajšim prijateljem. Ali je šlo za Cakića, našim virom ni znano. Lokal je zapustil okoli druge ure.

Ozadje dogajanja: Po prepiru v stanovanju na Trubarjevi ubit znani slovenski igralec Gašper Tič

Neuradno smo izvedeli, da je bil Tič s Cakićem v zgodnjih jutranjih urah v lokalu Box bar na Trgu OF nasproti ljubljanske avtobusne in železniške postaje. Tja sta prišla okoli četrte ure zjutraj, kar so posnele tudi videonadzorne kamere, posnetke pa so že v nedeljo zasegli kriminalisti.

»Gašper Tič je bil čudovit človek, naša najboljša stranka. Prijazen, kulturen. Še zdaj ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Povsem mirno sta sedela tukaj, mlajšega pa še nikoli prej nismo videli. Ni kazalo na to, da bi bila močno opita,« je povedal Hisen Ajdini, najemnik lokala Box bar, ki obratuje 24 ur na dan.

Tič in Cakić sta lokal na Trgu OF zapustila okoli pete ure zjutraj, s taksijem sta se odpeljala v Tičevo stanovanje, v katero naj bi se vselil šele pred kakšnima dvema tednoma. Kaj natančno se je dogajalo za štirimi stenami, bo dokončno pokazala preiskava, marsikaj se bo izvedelo šele na sodišču. Dejstvo je, da je Gašper Tič obležal zaradi številnih vbodnih ran. Po naših podatkih jih je bilo vsaj enajst in še nekaj obrambnih ureznin. Osumljeni je po dogodku, okoli devete ure zjutraj, najverjetneje stopil iz stanovanja v enega bližnjih lokalov in od tam poklical policijo. Osemnajst minut čez deveto uro so policisti osumljenca aretirali. Dvajset minut čez deveto so v stanovanju zagledali grozljivi prizor.

Enajst vbodov

Cakić naj bi takoj ob aretaciji policistom dejal, da se je s svojo žrtvijo v jutranjih urah sprl. Tedaj naj bi Gašper Tič celo prvi zgrabil kuhinjski nož, Stefan pa mu ga je poskušal vzeti. Tako vsaj pravi osumljeni. Ob tem naj bi prišlo tudi do prerivanja in suvanja, dokler ni Cakić igralcu dejansko vzel noža in ga zabodel. Toda kot kaže, še zdaleč ni šlo zgolj za samoobrambo, saj ga je osumljeni nato zabodel še desetkrat; predvsem v telo, pa tudi v vrat in nogo. Poleg vbodov je imel pokojni igralec še nekaj tako imenovanih obrambnih poškodb z nožem, ki jih je najverjetneje utrpel med prerivanjem, prav tako je imel porezano dlan, ko je med branjenjem očitno prijel za rezilo noža.

Vbodi, ki jih je Stefan Cakić Gašperju Tiču zadal z okoli 30 centimetrov dolgim rezilom, so bili za igralca usodni. Smrtna naj bi bila predvsem dva vboda pod rebri. Prvi usodni vbod naj bi igralcu prebodel pljuča, drugi pa prepono in vranico. Vzrok smrti je bila izkrvavitev, ki pa po naših informacijah ni bila povsem neizbežna. Ob hitrejši pomoči bi namreč Gašper Tič morda še imel nekaj možnosti za preživetje, vendar njegov napadalec ni takoj poklical reševalcev. Pred tem je namreč zapustil stanovanje, policijo pa naj bi poklical iz bližnjega lokala. Osumljeni Cakić po naših informacijah ni bil niti lažje ranjen.

Če je preiskava po naših neuradnih informacijah že dala prve rezultate o vbodnih ranah, bo še nekaj časa treba počakati na toksikološke preiskave, ki bodo potrdile ali ovrgle sume, da sta bila udeleženca v prepiru tudi pod vplivom alkohola oziroma prepovedanih drog.

Policijska preiskava krvavega obračuna na Trubarjevi cesti danes namreč še ni bila končana, kot vse kaže, bodo policisti Stefana Cakića ovadili zaradi kaznivega dejanja uboja, za kar je predvidena kazen od pet do petnajst let zapora. Predvidoma jutri zjutraj ga bodo privedli tudi pred preiskovalnega sodnika, kjer bo tožilstvo zahtevalo uvedbo sodne preiskave in najverjetneje tudi pripor za osumljenca.