A post shared by jernej (@jernejtozon) on

Tisti postavni član Čukov, za katerega najraje ugibamo, zakaj je še vedno samski, je med vsemi delovnimi obveznostmi morda vendarle našel čas za sprostitev in dokazal znani ljubljanski hvalospev o Sloveniji, ki pravi, kako fino je živeti v državi, kjer imaš eno uro do morja in eno uro do planin. Jernej Tozon svojih fotografij na instagramu sicer ni opremil s podpisi, a minuli konec tedna je sodeč po objavah očitno skočil tako v hribe kot na morje, kjer sta se mu na gliserju ali drugem hitrem plovilu pridružili še mladi dekleti.

Prejeli boste Svetega Duha... Lep binkoštni praznik.

A post shared by Jože Plut (@jozeplut) on

Tudi Rimskokatoliška cerkev in njeni predstavniki so aktivni z objavami na instagramu. Na primer Jože Plut, prvi uradni vikar Slovenske vojske, sicer veteran in po vojaškem činu polkovnik. Prav Plutu se tokrat lahko zahvalimo za dežurni cvetlični posnetek – objavil je namreč makrofotografijo rumene vrtnice, zraven posvaril »Prejeli boste Svetega duha« in zaželel lep binkoštni praznik. Plut sicer rad objavlja še utrinke z romarskih pohodov in iz drugih posebnih projektov Katoliške cerkve.
Gurujka obrazne joge, življenjske preobrazbe in svetovalka za aktivacijo »zlatih hormonov« Savina Atai je trenutno spet v grški fazi, torej tistem obdobju, ko objavlja fotografije z obale Krete, kjer stanuje njen partner. A življenje na plaži niso samo počitnice, kot bi nas morda zavedel pričujoči utrinek v spremstvu šicuja. Savina je trenutno med drugim zavezana, da prek spleta svetuje udeleženkam svoje »BIKINI ELIXIR notranje & zunanje preobrazbe«. Vsak četrtek zvečer se v živo oglaša prek videa na facebooku, enkrat na teden pa izbere najbolj navdihujočo zgodbo in zmagovalki podari petmesečno spletno mentorstvo za nov program.

Objem. Mama. / Hug. Mom. #hug #mother #family #love #mom #support #pahor #president #presidentpahor #slovenia

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on

Predsednik republike Borut Pahor je pred leti dejal, da je svoji mami Ivi Pahor Martelanc v otroštvu večkrat zameril, ker ga je premalokrat pohvalila, ona pa je nekoč omenila, da ga je vedno videla na položaju šefa države. Pahor je na svojem instagramu tokrat objavil fotografijo objema z mamo, predsednik na profilu tudi sicer deli veliko čustvenih fotografij. V zadnjem času je bil v predsedniški palači obkoljen s prvošolci, objel je zdravnico Sanelo Banović z gastroenterološkega oddelka ljubljanskega kliničnega centra, nežno se je spogledal s hrvaško predsednico Kolindo Grabar Kitarović …
Kandidatom za predsednika Slovenije zaradi obstoječega funkcionarja ne preostane drugega, kot da se tudi sami udeležijo moderne tekme za všečke na instagramu. Na družbeno omrežje se je tako priklopil neodvisni kandidat Milan Jazbec, trenutno veleposlanik v Makedoniji, sicer pa tudi pisatelj. Prav besede so tisto, s čimer se skuša približati potencialnim volilcem, saj najpogosteje objavlja izseke iz svojega literarnega prvenca z naslovom Mavrica izza duše. Nazadnje na primer citat, ki ga je objavil ob svetovnem dnevu oceanov in se začne s tem, kako so »temno sive oceanske gmote pljuskale ob obalne čeri« in kako je »razpenjena voda tleskala ob tla«. Zgodba njegovega romana sicer govori o slovenskem diplomatu, ki prejme nominacijo za Nobelovo nagrado za literaturo.

Glasovanja, vprašanja komisiji glede prodaje NLB, dokumenti... običajen četrtek v #evropski parlament

A post shared by Romana Tomc (@romanatomc) on

Evroposlanka in članica stranke SDS Romana Tomc se je prejšnji teden pustila fotografirati za svojo pisalno mizo v Bruslju, zraven pa malo naveličano naštela, kaj vse počne ob četrtkih v službi. »Glasovanja, vprašanja komisiji glede prodaje NLB, dokumenti… običajen četrtek v #evropski parlament.« Tako je na hitro opisala svoj dan. Poslanka, ki se menda vsak konec tedna vrača v Slovenijo, svojega vikenda ni zaznamovala s fotografijami.