Zadnji teden v maju je vsak dan sijalo sonce in znani so se večinoma zadrževali na prostem – na travnikih, med cvetlicami ali na avtobusnih postajah. Bolj disciplinirani so se zglasili tudi v fitnesu, manj obremenjeni z mišičnim tonusom pa si raje privoščili prijetno ohlajeno in s čokolado oblito banano.

Poslanka stranke SDS Eva Irgl se je pohvalila, da zjutraj hodi na fitnes, da se po telovadbi obleče v koktajl oblekico z visokimi petami in da ima smisel za humor. V pripisu pod fotografijo se je pošalila, da po treningu rada še malo posedi v telovadnici.

Eva Irgl se šaljivih prijemov na družbenih omrežjih lahko uči od predsednika države, ki mu je s pomočjo strokovnih sodelavcev za družbena omrežja uspela še ena simpatična potegavščina – tokrat se je za hec usedel na avtobusno postajo in nas s pripisom »Čakam« za trenutek prelisičil, da uporablja javni promet.

Ultraproduktivni pisatelj in pesnik z Goričkega Feri Lainšček se je za nekaj minut odtrgal od svojega dela in brez nepotrebnega komentarja, pa tudi brez nasmeška, užival v najboljšem, kar narava ponuja pozno spomladi. Rožice, narava in Lainšček so tudi sicer najpogostejši motiv z instagram fotografij našega priznanega umetnika.

Dvakratni nekdanji minister Žiga Turk je kot večina v zrelih letih ponosen na svoj vrt. Ob objavi cvetoče rožnate potonike se je vseeno zamislil, da nemara vsako leto objavi identično fotografijo. Profil smo pregledali namesto njega in v resnici se je malo uštel – potoniko z vrta je sledilcem nazadnje pokazal pred dvema letoma.

Pisateljeva kolegica in nekdanja vremenarska zvezda in magistra komunikologije Danica Lovenjak pogosto oglašuje znanega dobavitelja banan, tokrat pa si je priljubljeni sadež privoščila v ledeni, s čokolado in oreščki oplemeniteni različici. Opozorili so jo, naj z mimoidočimi med konzumiranjem nikar ne vzpostavlja stika z očmi.

Pahorjevska igrivost na instagramu je v zadnjem času zgled tudi kabinetu predsednika vlade. Miro Cerar se je konec tedna v Ormožu udeležil mladinskega tekmovanja v ultimativnem frizbiju. A medtem ko bi Pahor ob fotografiji najbrž zapisal »Mečem, a me ne meče«, predsednik vlade za zdaj ostaja vzorno monoton in nam samo sporoča, da ni tako dober kot mladi, se je pa naučil nekaj novih prijemov.