V prihodnji zimi na slovenskih ledenih ploskvah ne bo hokeja najvišje ravni, zato bo sedmerica klubov krpala luknje z igranjem v alpski ligi, novoustanovljenem balkanskem tekmovanju in državnem prvenstvu. Obeta se nova sezona brez presežkov.

HDD Olimpija se po prekinitvi sodelovanja z EBEL ne bo predstavila v nobenem tekmovanju, zato je hokejska zveza v alpsko ligo prijavila HK Olimpija, ki jo v nižjih kategorijah vodi Tomaž Vnuk. V Tivoliju morajo ustanoviti člansko moštvo, v spomladanskem prestopnem roku pa je v Vnukov kolektiv prestopila le šesterica manj znanih hokejistov (Ščap, Spreitzer, Batič, N. Grahut, Jovan in Kujavec). Velika večina ljubljanskih igralcev iz EBEL se otepa nastopanja v alpski ligi, zato najboljši pospešeno iščejo priložnosti v tujini. Aleš Mušič se bo preselil na Madžarsko k Albi, Žiga Pešut pa bo odslej igral v Nemčiji.

Glede statusa Olimpije je še ogromno neznank. Klub je po naših informacijah povsem blizu sponzorskega dogovora s Slovenskimi železnicami, ki bi lahko ustoličile novega predsednika kluba, Vnuk pa bi presedlal na direktorski položaj. »Tokrat lahko prvič rečem, da sem nekoliko bolj optimističen za prihodnjo sezono. Kaže, da nam bo uspelo sestaviti proračun v višini pol milijona evrov,« nam je povedal Tomaž Vnuk, ki bo na jutrišnji skupščini kluba predlagal ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d. o. o.) za potrebe članske ekipe. V igri za trenerja prvega moštva najbolje kaže Andreju Brodniku, medtem ko naj bi se selektor Nik Zupančič v prihodnji sezoni v celoti posvetil pomembnim akcijam izbrane vrste, saj ga čakajo olimpijske igre in SP skupine B.

Manj kakovosti in manj finančnih sredstev bo očitno tudi na Jesenicah, kjer so v zadnjem času odmevali spori različnih struj. Klub so že zapustili Eric Pance, Jaka Ankerst in Sašo Rajsar, pogodbo pa je doslej podaljšal le Žan Jezovšek. Obetavne igralce bodo v Podmežakli črpali iz mladinskega pogona, med uradnimi kandidati za trenerja pa je tudi Gaber Glavič. Olimpija in Jesenice bodo poleg alpske lige vzporedno igrale še državno prvenstvo, HZS pa je drugim slovenskim kolektivom (Triglav, Slavija, Celje, Maribor in Bled), ki so lani komaj zakrpali moštva, ponudila igranje v mednarodni ligi. Prijavila sta se tudi srbska predstavnika Crvena zvezda in Vojvodina, medtem ko trije zagrebški klubi še čakajo s končno odločitvijo.