Ste nestrpni pred premiero s Švico?

Komaj čakamo, da se začne, saj so bile priprave dolge. Ker se Beljak ni uvrstil v končnico lige EBEL, sem se reprezentanci pridružil že marca v Kranju. Prijateljske tekme so prekinile monotonost priprav. Za začetek bi morali biti dobro pripravljeni.

Kaj vam je dala ruska turneja?

V Sankt Peterburgu smo imeli izvrstne možnosti za delo. Vse smo imeli na dosegu roke, preizkušnja z rusko olimpijsko vrsto je pokazala, v kakšnem stanju smo. Res nismo zmagali, a smo bili lahko zadovoljni z igro.

Po tekmi s Švico vas že v nedeljo čaka svetovna prvakinja Kanada.

Ritem na prvenstvu bo peklenski. Tekmecev ne moremo izbirati, a je morda boljše, da se bomo na začetku turnirja srečali z velikim favoritom. Na Švicarje smo se malo bolj pripravili, saj gre za krstni nastop. Vemo, da nas čaka zahtevna tekma, a se zavedamo svoje kakovosti. Z borbenostjo in srčnostjo lahko pridemo daleč.

Kako se ujamete s soigralcema v napadu?

Med pripravami smo iz tekme v tekmo delovali boljše. Časa za uigravanje je bilo dovolj, zato računam, da bo naš napad nevaren.

Muršak pravi, da gre za golgeterski napad.

Strinjam se s kapetanom, saj imamo vsi trije napadalci smisel za doseganje golov. Prepričan sem, da bomo to dokazali tudi na tekmah.

Mimogrede, za konec. Zakaj ste izbrali nemško ligo?

Želel sem napredovati in se preizkusiti v višji ligi, kot je EBEL. Nemška ponudba mi je bila všeč. Naredil sem korak v pravo smer. Res sem imel še nekaj ponudb iz lige EBEL, vendar je želja po napredovanju prevladala. V Bremerhaven se bom odpravil konec julija. mag