Dr. Danica Purg je nagrado je prejela na letni konferenci The Global Forum on Leadership, learning and Strategic Change v Varšavi. Med poglavitnimi razlogi za dodelitev nagrade prof. dr. Danici Purg, člani The Global Forum navajajo naslednje: Pionirsko delo pri postavitvi temeljev na področju poslovnega izobraževanja, izjemen prispevek na področju poslovnega izobraževanja z ustanovitvijo in širitvijo Združenja managerskih šol Srednje in Vzhodne Evrope (CEEMAN). nenehno prizadevanje in sposobnost spodbujati druge, kar prof. dr. Danico Purg postavlja za izjemen zgled dekanom, profesorjem in managerjem v Regiji in tudi širše.

Med razlogi za podelitev nagrade pa so tudi številne inovacije na področju ustvarjanja, kreiranja in podajanja poslovnega izobraževanja ter njen pomemben prispevek k spoznanju, kako pomembno vlogo ima poslovno izobraževanje v civilni družbi.

»Zelo sem ponosna na to nagrado, saj jo podeljuje Globalni Forum, ki si prizadeva za preobrazbo podjetij in temu namenjeno izobraževanje managerjev, ki temelji na vrednotah. Pri nas na IEDC ga izvajamo že več kot trideset let,« je poudarila prof. Danica Purg. Nagrada Robert L. Dilworth je že drugo mednarodno priznanje, poleg Priznanja Dekan leta, ki ga je podelila prestižna Akademija za mednarodni management, prof. Danici Purg za inovacije v poslovnem izobraževanju. Pod njenim vodstvom je IEDC-Poslovna šola Bled, ki je eden od podpornikov izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit, postala ena izmed prvih, ki so v svoje izobraževalne programe uvedle transformacijsko izobraževanje, t.i. action learning in experiential learning, etiko, družbeno odgovornost in umetnost ter voditeljstvo. jpš