Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur
Roberto Monas - Italijan na slovenskem podeželju
Dnevnik.si
  • Slovenija
  • Svet
  • Posel
    • Poslovne novice
    • Zaposlitve in kariera
    • Borzni komentar
    • Trg delnic
    • Trg obveznic
    • Indeksi in svežnji
    • Valute
    • Bitcoin
  • Šport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Kolesarstvo
    • Hokej na ledu
    • Rokomet
    • Skoki
    • Tenis
    • Ostali športi
    • Rekreacija
    • Planinstvo
    • Igralec kroga
    • Dnevnikova stava
    • Luka Dončić
  • Kultura
    • Glasba
    • Knjiga
    • Oder
    • Film
    • Vizualna umetnost
    • Arhitektura
    • Oblikovanje
    • Mediji
    • Splošno
    • Iz karantene
  • Magazin
    • Aktualno
    • Znanost in tehnologija
    • Kulinarika
    • Moj dom
    • Svet vozil
    • Prosti čas
    • Estrada
    • Zdravje
    • Slovenci po svetu
  • Kronika
  • Lokalno
    • Ljubljana
    • Štajerska, Koroška in Prekmurje
    • Primorska
    • Gorenjska
    • Osrednja Slovenija
    • Dolenjska in Bela krajina
    • Zasavje in Posavje
  • Mnenja
    • Kolumne
    • Komentarji
    • Pisma bralcev
    • Odprta stran
  • Objektiv
    • Komentarji
    • Intervjuji
  • Nedeljski
  • Gazela
  • Moj dom
    • Notranja oprema
    • Ideje za dom
    • Arhitektura
    • Vrt in okolica
    • Gradnja in prenova
    • Energija
    • Varnost
    • Uporabno
    • Vprašajte strokovnjaka
Kuharski portret

Roberto Monas - Italijan na slovenskem podeželju

O tem, od kod prihaja in kje je zdaj kuharski mojster Roberto Monas, marsikaj pove že ime njegove gostilnice Krtina D'Ampezzo. Igra besed, ki hkrati namiguje na kraj Krtina, v bližini katerega stoji njegova restavracija,  in na mestece v severni Italiji Cortina d'Ampezzo, simbolno povezuje slovensko postojanko z italijansko hrano. Na prvi pogled spominja na tipično slovensko gostilnico na podeželju, ko na mizo dobiš prve krožnike, pa ti hitro postane jasno, da ni čisto tako. Daleč od tega. Hrana, ki jo boste ob spremljavi glasbe iz grl italijanskih pevcev, kot so Toto Cutugno, Jovanotti, Luciano Pavarotti in Andrea Bocelli, omehčali z italijanskimi vini, je Italija v malem, čeprav je v Torinu rojeni Monas prek mame iz Pazina in očeta z Reke močno povezan tudi s hrvaško Istro. In kako je prišel v Slovenijo? Zaradi ljubezni, seveda, tu pa je ljubezen do svoje Kamničanke združil še z ljubeznijo do hrane. Najprej v cateringu, nato pa v lastni restavraciji, v kateri v nasprotju z večino drugih italijanskih in slovenskih restavracij v Sloveniji ne streže pic. Boste pa v njej zato naleteli na druge tipične italijanske jedi, med katerimi se bodo našle tudi omaka iz inčunov bagna cauda, hladna teletina s tunino omako in kaprami vitello tonnato, testenine s česnom, oljem in pekočo papriko aglio olio e peperoncino ter seveda tiramisu, brez katerega pri Italijanih, ko gre za sladice, pač ne gre. tb

tb
31. maj 2017 00:01 31. maj 2017 0:01
Predviden čas branja: 1 min
Kuharski portret
tb
31. maj 2017 00:01
31. maj 2017 0:01
Predviden čas branja: 1 min

NAJNOVEJŠE

    Vse objave
    Fotografije
    Roberto Monas - Italijan na slovenskem podeželju

    (Foto: Boštjan Tacol)

    Roberto Monas - Italijan na slovenskem podeželju
    Kuharski portret Roberto Monas Krtina D'Ampezzo Imenje kuhanje kuhar

    Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno v skladu z določili uporabe in citiranja vsebin.

    Preberite sorodne prispevke

    Kuharski portret, Mara Borac / As, Ljubljana: S Popetom že 25 let

    Kuharski portret, Mara Borac / As, Ljubljana: S Popetom že 25 let

    24.05.2017

    Čeprav ob omembi Asa, restavracije, v kateri se zbira ljubljanska smetana, vsak najprej pomisli na njenega lastnika Svetozarja Popovića - Popeta, ki...

     Luka Košir  / Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom: Šef, ki se skriva v brunarici

    Luka Košir / Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom: Šef, ki se skriva v brunarici

    10.05.2017

    Luki Koširju je bilo kuhanje položeno v zibelko. Oče in mama sta se namreč odločila, da bo kuhar, ko je bil še otrok, družinskemu gostišču,...

    Vesna Čarman: Vse prej kot revna kuharica

    Vesna Čarman: Vse prej kot revna kuharica

    03.05.2017

    Čeprav je Vesna Čarman z možem in poznavalcem vin Dušanom gostilno pred kratkim predala hčerki Nini in sinu Gašperju, se kuhinji ni popolnoma...

    Bine Volčič, Monstera: Ljubljanska pošast s francosko šolo

    Bine Volčič, Monstera: Ljubljanska pošast s francosko šolo

    26.04.2017

    Monstera, ki jo je po štirih letih iskanja primernega prostora v Ljubljani odprl verjetno najbolj znani kuhar v Sloveniji, zagotovo pa slovenski...

     Slavko Žagar - Slavc/Skaručna: V eni roki plošča, v drugi krača

    Slavko Žagar - Slavc/Skaručna: V eni roki plošča, v drugi krača

    19.04.2017

    »Žagarjevi se, najprvo v starem ljubljanskem jedru, potem pa na domačiji v vasi Skaručna pod Šmarno goro, že štirideset let ukvarjajo le z enim: z...

    Dnevnik.siDružba medijskih vsebin, d.d.
      • DRUŽBA

      • Predstavitev
      • Vodstvo
      • Dosežki
      • Sporočila za javnost
      • OGLAŠEVANJE

      • Spletni oglasi
      • Tiskani oglasi
      • Scena
      • Osmrtnice
      • Mali oglasi
      • EDICIJE

      • Dnevnik
      • Nedeljski dnevnik
      • Razvedrilo
      • Naročanje edicij
      • Digitalni paketi
      • PROJEKTI

      • Gazela
      • Zlata nit
      • POGOJI

      • Naročniški
      • Akcije in nagradne igre
      • Spletno mesto
      • Piškoti
      • Avtorske pravice
      • Volilna kampanja
      • Zasebnost