Mladi dandanes ne iščejo le službe, ki jih bo izpolnjevala in veselila, temveč želijo delo, ki jih bo navduševalo in bo v skladu z njihovimi vrednotami. Pri Adeccu zato na globalni ravni izvajajo dobrodelni projekt Win4Youth, ki zaposlenim Adecca po vsem svetu daje priložnost, da aktivno prispevajo in predstavljajo vrednote podjetja.

V sklopu iniciative Win4Youth sodelavci in poslovni partnerji Adecca s športnimi aktivnostmi zbirajo kilometre, ki se nato pretvorijo v dobrodelna sredstva, namenjena podpori otrokom in mladostnikom pri pridobivanju veščin za samostojen razvoj in večjo možnost zaposlitve. Adecco Slovenija in Zavod Nefiks sta v sklopu projekta Nefiks zaposlitvene rešitve in iniciative Win4Youth skupaj z mladimi iskalci zaposlitve pripravila aktivnost, s katero bodo izpolnili kar tri cilje – skrb za lastno zdravje, odpiranje priložnosti za lastno karierno pot, ob tem pa tudi podporo otrokom in mladostnikom.

Hitri zmenki na poti na Rožnik

Na zadnji majski dan se bo pod okriljem Adecca Slovenija in Zavoda Nefiks skupina iskalk in iskalcev zaposlitve podala na zanimiv vzpon na eno izmed priljubljenih ljubljanskih vzpetin, Rožnik. Večinoma gre za študentke in študente družboslovnih in naravoslovnih smeri, ki so v sklopu projekta Win4Youth nabirali dobrodelne kilometre, ob tem pa spoznavali tudi svoje lastne kompetence in sposobnosti za uresničitev kariernih želja in ciljev.

Viviana Žorž, vodja projekta Win4Youth v Adecco Slovenija: »Pri Adeccu zaposleni in poslovni partnerji že sedem let skozi različne športne aktivnosti nabiramo tako imenovane dobrodelne kilometre in k našim aktivnostim vabimo vse, s katerimi sodelujemo. Tokrat bomo kilometre zbirali z zavodom Nefiks in uresničili tri velike cilje – pomagamo iskalcem zaposlitve na poti do novih služb, zbiramo sredstva za pomoč otrokom in mladostnikom, pri tem pa poskrbimo še za lastno fizično kondicijo in zdravje.«

Udeleženke in udeleženci vzpona na Rožnik bodo skupaj s predstavnicami in predstavniki Adecca v tem času opravili tako imenovane hitre zmenke. Adeccovi strokovnjaki za kadre bodo ocenili kakovost in učinkovitost življenjepisov iskalcev zaposlitve in jim svetovali, kaj in kako morajo izboljšati, da bodo bolj uspešni na trgu dela. V Adeccu pojasnjujejo, da je tudi iskanje službe projekt, ki se ga lahko lotimo sistematično, merimo aktivnosti in njihovo učinkovitost. Če pristopimo na pravi način, bomo pri iskanju zaposlitve bolj učinkoviti in jo bomo našli hitreje. V Adeccu z brezplačnim svetovanjem za iskalce prve zaposlitve že pet let pomagajo mladim vstopiti na trg dela.

Trajnostno vključevanje mladih na trg dela

Partner vzpona je Zavod Nefiks, kjer mladim in mladinskim organizacijam pomagajo pri beleženju, predstavljanju in promoviranju neformalno pridobljenega znanja in kompetenc, njihov namen pa je mladim pomagati tudi pri kariernem razvoju in zaposlovanju. »V Nefiksu smo se z veseljem pridružili iniciativi Adecca, da skozi športno aktivnost poskrbimo tudi za razvoj kompetenc, zaposlitvene pismenosti in potencialov za gradnjo kariere, poleg tega pa v timskem okolju krepimo tako socialno mrežo mladih iskalcev zaposlitve kot njihov čut za družbeno odgovornost. Win4Youth projekt, skozi katerega s športno osvojenimi kilometri pomagamo mladim in njihovim družinam do bolj kakovostnega življenja, tudi odlično sovpada z našimi vrednotami in projekti, naš cilj pa je trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo,« je o vzponu kadrovskih strokovnjakov in iskalcev zaposlitve na Rožnik povedala Martina Mrakovčič, direktorica Zavoda Nefiks.

Tako pri Zavodu Nefiks kot v Adecco Slovenija se zavedajo, da so za poklice prihodnosti nujne tako formalne kot neformalne kompetence, sposobnost mreženja in druge mehke veščine, ki jih formalna izobrazba ne prikazuje. Z dobrim poznavanjem tako svojih veščin in kompetenc kot s poznavanjem delovanja trga dela lahko marsikateri iskalec zaposlitve primerno delovno mesto najde morda celo prej, kot bi ga sicer.

Iščejo strast in družbeno odgovornost

Mladi danes iščejo več kot le službo - dejavnost, ki jih bo izpolnila na več ravneh. Takšna je tudi globalna pobuda Win4Youth, ki zaposlenim in poslovnim partnerjem Adecca po vsem svetu daje priložnost, da aktivno prispevajo in predstavljajo vrednote podjetja: timski duh, podjetnost, osredotočenost na stranke, strast in družbeno odgovornost. S sodelovanjem pri športnih aktivnostih zbirajo sredstva, s katerimi Adecco pomaga otrokom in mladostnikom pri pridobivanju veščin ter jim tako pomaga ustvariti perspektivno prihodnost.

»Globalna pobuda Win4Youth zaposlenim in tokrat tudi iskalcem zaposlitve daje priložnost, da aktivno prispevamo in predstavljamo vrednote podjetja Adecco. S sodelovanjem pri športnih aktivnostih zbiramo sredstva, s katerimi Adecco pomaga otrokom in mladim v težkih okoliščinah ustvariti perspektivno prihodnost. Letos je naš cilj, da zberemo toliko kilometrov, kot bi z njimi dvakrat obkrožili svet« je še dodala Viviana Žorž.