Nadal bo na peščenih igriščih Roland Garrosa lovil svoj deseti naslov, Đoković pa bo skušal ubraniti edini turnir, ki ga še brani. Na drugi strani žreba je številka 1 svetovnega tenisa Škot Andy Murray, ki bi se v polfinalu lahko pomeril z zmagovalcem OP Francije leta 2015, Švicarjem Stanom Wawrinko. Roger Federer, zmagovalec uvodnega grand slama sezone na trdi podlagi Avstralije, se je odpovedal nastopu v Parizu v želji, da bi se bolje pripravil za Wimbledon (3. - 16. julij).

V ženski konkurenci brez Serene Williams in Marije Šarapove

V ženskem delu žreba ni Američanke Serene Williams, ki pričakuje prvega otroka, ter Rusinje Marije Šarapove, ki je ostala brez posebnega povabila prirediteljev. Branilka naslova je Španka Garbine Muguruza. Teoretični polfinali bi bili Muguruza in trenutna številka ena tenisa Nemka Angelique Kerber, na drugi strani pa dvoboj Čehinje Karoline Pliškove in Romunke Simone Halep.

Slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci na glavnem turnirju ni, saj so Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Dalila Jakupovič, Blaž Kavčič, Blaž Rola in Grega Žemlja izpadli v kvalifikacijah.