Boston pod domačima obročema dvorane TD Garden ni dopustil presenečenja ter je nadigral gostujoče čarovnike iz prestolnice in se uvrstil v svoj prvi konferenčni finale po letu 2012. Medtem ko je Boston potreboval kar sedem tekem, da se je prebil v finale vzhoda, pa je njegov tekmec Cleveland Cavaliers s Toronto Raptors opravil po hitrem postopku že v začetku prejšnjega tedna z izidom 4:0 v zmagah ter bo spočit pričakal sredo in začetek predzadnjega kroga letošnje končnice lige NBA.

Bostončani so prikazali raznovrstno in kolektivno igro, ki jim je na koncu prinesla tako iskani in želeni nastop v konferenčnem finalu. Igre pa niso zasnovali le na najboljši peterki, ampak je trenerski štab uspešno rotiral tudi igralce s klopi. Za najboljšega igralca Bostona tako ni obveljal Isaiah Thomas, ki je vpisal 29 točk in 12 podaj, temveč Kanadčan ukrajinskega rodu Kelly Olynyk, ki je prikazal svojo najboljšo predstavo v končnicah. Dosegel je 26 točk.

»Pred tekmo me je poklical prijatelj in mi svetoval: 'Bodi najboljši, takrat, ko je treba.' Nocoj mislim, da smo prav vsi prikazali najboljše, kar se je izkazalo za odločilno. Ni bilo lahko, serija je bila zelo težka, obe ekipi se nista predajali, igrali trdo, a smo jih na koncu nekako le nadigrali ter smo zelo veseli, ker smo si prigarali obstanek. V nadaljevanju bomo pač morali vztrajati pri takšnem načinu igre, ki nas krasi, ter videli, kaj se bo zgodilo,« je dejal 26-letnik iz Toronta.

Bealovih 38 točk ni bilo dovolj

Najboljši igralec Washingtona je bil Bradley Beal, ki je eksplodiral z 38 točkami, kar pa ni bilo dovolj, saj se je izkazalo, da je imel Boston daljšo klop. »Sovražim poraze, potem ko smo ves čas čutili, da smo boljša ekipa. Zdaj jim lahko samo še čestitam,« je bil jezen najbolj razpoloženi čarovnik.

Na Zahodu se je konferenčni finale že začel, Golden State Warriors so serijo na štiri zmage proti izzivalcem San Antonio Spurs začeli z zmago.