Na vseh treh sinočnih tekmah so zmagovalci slavili prepričljivo. Cleveland je zmagal s 109:102, Washington je bil od Bostona boljši s 121:102, Houston pa je San Antonio premagal s 125:104.

Cleveland je tako kot lani, ko je v dramatičnem finalu osvojil naslov prvaka, uvodna dva kroga preskočil brez izgubljene tekme. Gre za rekord lige NBA, enako kot dosežek LeBrona Jamesa, ki se je sedmič zapored uvrstil v konferenčni finale oziroma devetič v štirinajstih sezonah.

»Nič ni samoumevnega. Trdo smo delali, da smo se uvrstili v finale,« pravi James, ki je bil s 35 točkami znova najboljši strelec svoje ekipe. Kyrie Irving jih je dodal 27, Kyle Korver pa 18, ob metu za tri točke 4:6.

Washington in Houston z visokima zmagama

Njihov naslednji tekmec mora odigrati še najmanj dve tekmi. Tako Washington kot Houston sta dobila domači tekmi, oba s precejšnjo razliko. Tokrat je bila za Washington odločilna tretja četrtina, v kateri je dosegel 42 točk in naredil delni izid 26:0.

Pri domačih sta izstopala Bradley Beal (29) in John Wall (27), na drugi strani pa je prvi zvezdnik Bostona Isaiah Thomas zmogel 'le' 19 točk.

Še bolj prepričljivo je slavil Houston, ki je že v štartu povedel s 27:12 in prednost ohranil vse do konca. James Harden (28) in Eric Gordon (22) sta bila prva strelce pri gostiteljih, pri Spurs pa sta po 16 točk zbrala LaMarcus Aldridge in Kawhi Leonard.