V Kegumsu je aktualni svetovni prvak v razredu MXGP zaradi dveh padcev izgubil vodstvo v skupnem seštevku SP, tako da ima Italijan Antonio Cairoli po sedmih dirkah – do konca jih je še 12 – zdaj 17 točk prednosti (258:241). Takoj po drugem padcu v drugi vožnji so 20-letnega Gajserja odpeljali na preglede, preiskave in slikanje v bližnjo bolnišnico, kjer pa so ugotovili, da nima ničesar zlomljenega. Le dan po dirki so ga iz Latvije z letalom prepeljali v Slovenijo, kjer je od ponedeljka že v domači oskrbi. Po prihodu je opravil tudi dodatne zdravniške preglede v Mariboru, ki pa so na srečo prav tako potrdili, da pri drugem padcu ni staknil prav nobenega zloma.

»Tima vse boli. Bolečine so tako hude, da se le stežka premika, je kot robot. Njegov hrbet je poln modric, bolita ga hrbtenica in prsni koš, prav tako eno izmed vretenc, verjetno ima tudi lažji pretres možganov. Da ob tako hudem padcu in veliki hitrosti ni staknil nobenega zloma, je zares pravi čudež. Upam, da bodo bolečine čez nekaj dni že izginile in da se bo stanje čim prej začelo izboljševati,« se nadeja Bogomir Gajser, Timov oče in trener.

Šele po Timovi nesrečni dirki v Latviji je prišla na dan novica, da je najmlajši svetovni prvak v zgodovini MXGP v Kegumsu vozil z – zvitim levim zapestjem. Poškodoval si ga je na četrtkovem treningu, zaradi otekline pa ga sploh ni mogel premikati, a je vseeno stisnil zobe in vozil tako na sobotnih kvalifikacijah kot na nedeljskih dveh dirkah. Toda že v prvi vožnji je vanj z veliko hitrostjo (ne)namerno priletel Španec Jose Butron in se s kolesom zaletel v Gajserjevo nogo. Kljub krvavitvi, otekli mišici, hematomu in hudim bolečinam je Tim nadaljeval vožnjo in si privozil sedem točk, Španec pa se mu kasneje ni niti opravičil.

Na drugi progi je znova padel, a tokrat ni mogel več nadaljevati. »Proge so zadnje čase grde, vmes nič ne poravnajo in naredijo se globoki kanali. Tim je zapeljal v kanal in zamudil skok; ker ni vstal z motorja, ga je odbilo in vrglo čez krmilo. Najprej je bil za trenutek v nezavesti. Ima hude bolečine, posebno v prsnem košu. Bolijo ga noge, celotno telo. Sam ne more niti leči niti vstati, tudi leži težko. Vseeno se počuti malo bolje, lahko naredi več gibov. K sreči je z glavo in hrbtenico vse v redu,« prav Bogomir Gajser. Vseeno se nadeja, da bi lahko Tim startal že na naslednji dirki za VN Nemčije, ki bo v nedeljo, 21. maja.