Washington, ki bi ga še en poraz spravil v zelo težak položaj, je imel še do 59. minute tekmo pod nadzorom. A nato sta v razmaku le 48 sekund za domače zadela Jevgenij Malkin in Justin Schultz ter 65 sekund pred koncem rednega dela izsilila podaljšek. Za uspeh gostov iz Washingtona je nato v četrti minuti dodatnega dela igre ob prednosti igralca več s prvim golom v končnici poskrbel Shattenkirk.

Naslednja tekma bo že v sredo, Pittsburgh pa bo morda igral tudi brez prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja. Ta je po naletu Matta Niskanena v peti minuti moral zapustiti led, pozneje ni več igral, za zdaj pa še ni znano, kako huda je poškodba.

Za posredovanje je Niskanen dobil petminutno kazen in disciplinsko kazen ter sprožil razprave o tem, ali je bil udarec nameren ali ne. Pri Pittsburghu so bili nekateri prepričani, da je njihov nekdanji soigralec namerno poskrbel za poškodbo prvega zvezdnika ekipe.

»Nisem ga nameraval poškodovati. Šlo je za splet nesrečnih okoliščin, na posnetku je res videti grdo, a ni bilo namenoma,« se je po tekmi opravičeval Niskanen, ki je bil štiri leta tudi Crosbyjev soigralec pri Pittsburghu, preden se je leta 2014 preselil v Washington.