Na naš včerajšnji članek, v katerem smo razkrili, da so državni organi ograjo za mejo s Hrvaško kupovali zelo po domače, v nekaterih primerih pa naj bi šlo celo za kaznivo dejanje, se je odzval direktor zavoda za blagovne rezerve Anton Zakrajšek. »Kategorično zavračamo ponareditev katerega koli dokumenta v zvezi z nakupom zaščitnih tehničnih ovir za namene učinkovite regulacije migrantskih tokov,« je zatrdil. V včerajšnjem članku smo namreč med drugim razkrili, da sklep zavoda za blagovne rezerve o začetku postopka javnega naročila nakupa 390 kilometrov ograje nosi datum 9. november 2015. V besedilu sklepa pa se zavod sklicuje na sklep vlade o spremembah državnih blagovnih rezerv, ki je bil podlaga za Zakrajškov sklep. A v resnici je bil vladni sklep sprejet šele štiri dni kasneje kot Zakrajškov, in sicer 13. novembra 2015. »Nobenega dvoma ni, da gre za ponarejanje dokumentacije,« nam je ravnanje zavoda komentiral nekdanji državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Gorazd Perenič.

»Pomotoma nepopravljen datum«

Zakrajšek pa je včeraj zatrdil, da so se zgolj zmotili pri datumu. Pravi, da je bila 9. novembra 2015 »ustvarjena predloga (osnutek, op. p.) sklepa, tega datuma pa se kasneje pomotoma ni popravilo na datum podpisa sklepa«. Sklep pa je bil po njegovih naved

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra